Kaj se dogaja?

Na avtocesti (spet) pešci

T.L.
8. 8. 2017, 08.31
Posodobljeno: 8. 8. 2017, 12.08
Deli članek:

Ponedeljkova avtocestna avantura se je končala srečno, danes pa novo poročilo o pešcih na štajerski avtocesti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na slovenskih cestah se je v zadnjem času že večkrat ponovilo, da so po avtocesti hodili pešci. Tudi danes Prometno-informacijski center poroča o pešcih na avtocesti, in sicer da na štajerski avtocesti pešci ovirajo promet med priključkoma Celje - zahod in Žalec proti Ljubljani. Zato previdnost velja.

V ponedeljek hodil v smeri Ptuja

V ponedeljek zvečer so o pešcu na avtocesti med razcepom Slivnica in priključkom Letališče Maribor v smeri Ptuja ponovno opozarjali na Prometno-informacijskem centru. Pešca, ki je hodil po cestišču, so opazili okoli 21.45 ure, je poročal STA. S Prometno-informacijskega centra za državne ceste so približno pol ure pozneje sporočili, da nevarnosti ni več.

Pred slabim tednom dni se je v večernih urah na avtocesti v Šentilju zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Poročali smo, da je 34-letni pešec hodil po voznem pasu štajerske avtoceste pri odseku 31 izven naselja Šentilj, v bližini Casinoja Mond, in sicer iz smeri Avstrije proti Mariboru. V tem trenutku je po istem prometnem pasu v smeri proti Mariboru pravilno pripeljal neznani voznik z neznanim vozilom in kljub zaviranju trčil v pešca, ki je padel po vozišču ter zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Voznik je po trčenju odpeljal v smeri proti Mariboru.