Črna smrt

FOTO: Ugrabili manekenko in jo poskušali prodati za 255.000 evrov

uk
7. 8. 2017, 21.15
Deli članek:

Chloe Ayling je imela veliko srečo, da so jo uspeli rešiti rok blaznežev.

Polizia di Stato
Italijanska policija je prijela enega najhujših kriminalcev na svetu.

Dvajsetletna britanska manekenka Chloe Ayling je postala žrtev skupine Black death group (Skupina Črna smrt).

Chloe so zvabili v Milano, kjer naj bi se udeležila posebnega fotografiranja. Grozljivo dejstvo je, da je dekle v Milano poslala modna agencija, kar pomeni, da niso prevarali samo nje, ampak tudi modno agencijo.

V Milanu so manekenko omamili s ketaminom in nato začeli prodajati na tako imenovanem temnem spletu. Zanjo so zahtevali 255.000 evrov in pripisali, da dekle dostavijo kamorkoli brez dodatnega plačila. Zraven so pripeli njene gole fotografije in dodali njene mere. Po informacijah policije se je za dekle zanimalo več ljudi.

Profimedia
Chloe Ayling

Skupina je kasneje izvedela, da je manekenka tudi mamica, zato so poklicali modno agencijo, za katero je delala, in dejali, da jo lahko odkupijo za isto ceno. Izpostavili so, da mamic ne prodajajo.

Vodjo skupine so policisti aretirali približno dva tedna po ugrabitvi, ko je manekenko peljal proti britanskemu konzulatu v Milano. Policija je sporočila, da gre za 30-letnega poljskega imigranta Lukasza Pawela Herba.

O grozljivi izkušnji je za britanske medije takoj po prihodu domov spregovorila tudi Chloe. »Ugotovila sem, da ležim v prtljažniku avtomobila, da imam zavezana zapestja in gležnje ter lepilni trak na ustih. Bila sem v kovčku, dihala pa sem lahko samo skozi majhno luknjo,« je opisala.

Profimedia
Lukasz Pawel Herba

Skupina je trdila, da lahko ugrabijo določeno osebo in jo dostavijo naročniku. No, očitno to le ni bilo tako preprosto, saj Lukaszu nesrečne manekenke ni uspelo prodati.

Policija za zdaj ne ve, ali so bile v ugrabitev vpletene še druge osebe, a najverjetneje ni deloval sam. Tudi manekenka je povedala, da sta jo ugrabila dva moška. Policija zdaj upa, da bodo enkrat za vselej opravili s skupino. Skupina Črna smrt naj bi bila odgovorna za številne ugrabitve, izsiljevanja in atentate po vsem svetu.