Top flop tedna

Vnaprej plačal apartma, ki ne obstaja

ss
7. 8. 2017, 21.00
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia

10. V Dravogradu so neznanci vlomili v gostinski lokal. Pogrešajo cigarete, žgane pijače in menjalni denar. Škode je za približno tisočaka.

9. Ljubljanski policisti so obravnavali 62-letnega tatu, ki je na Petkovškovem nabrežju ukradel zaklenjeno kolo, na Prešernovem trgu pa se je ključavnice lotil z nožem, kar je opazil občan in poklical policijo. Moški se je policistom uprl, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva. Kolo je bilo vrnjeno lastniku, lopov pa bo prejel kazensko ovadbo.

8. Velenjski policisti so na analizo poslali dva bankovca za 50 evrov, za katera sumijo, da sta ponarejena.

7. V trgovini v Slovenskih Konjicah so varnostniki v bankomatu našli ponarejeno bančno kartico, policisti pa so na kraju ugotovili, da storilcu denarja ni uspelo dvigniti ...

6. Gorenjski policisti so z avtoceste odstranili dva mopedista, ki sta se peljala iz Lesc proti Radovljici, eden od njiju je bil celo brez čelade. Oba so obravnavali v prekrškovnem postopku. Kot je znano, na avtocesto ali hitro cesto lahko zapeljejo vozniki motornih vozil, ki po deklaraciji proizvajalca dosegajo hitrost več kot 60 km/h.

5. Primorske policiste so italijanski kolegi obvestili, da je proti Sloveniji pobegnil voznik osebnega avtomobila koprskih registrskih oznak, ki je oplazil vozilo karabinjerjev. Slovenski policisti so ubežnika ustavili v Jagodju. Izkazalo se je, da sta bila v avtu 28-letna voznica, državljanka Slovaške, ki v Sloveniji nima urejenega statusa za prebivanje, in 40-letni Izolan. Policisti so med postopkom voznici zasegli za vzorec marihuane, sopotniku pa belo prašnato snov, ki jo je takoj ob ustavitvi vrgel iz avta. Zoper oba je sledil hitri postopek. Voznici bodo izdali tudi plačilni nalog za kršitve v cestnem prometu, za povzročitev nesreče pa bo kaznovana tudi v Italiji.

4. V Lendavi so policisti obravnavali poškodovanje domofona.

3. V Rodiku ob vznožju Brkinov je nekdo ukradel pivomat in avtomat za točenje alkoholnih pijač, postavljena ob prireditvenem prostoru. Škode je za okrog 1400 evrov.

2. Ljubljančanka je policistom prijavila, da jo je obiskal neznan moški in se predstavil kot serviser-vodovodar. Moški je preveril, ali v stanovanju teče voda, po tem pa oškodovanki zaračunal sedem evrov. Ker pri sebi ni imela dovolj denarja, mu je izročila tri evre, moški pa je nato odšel iz stanovanja.

1. Dvainštiridesetletni Celjan je prek spletnega portala Bolha.com rezerviral apartma na Krku ter plačal avans v višini 220 evrov. Ko pa je odšel na dopust, je ugotovil, da je šlo za goljufijo, saj apartmaja na rezerviranem mestu ni našel. Zoper storilca sledi kazenska ovadba.