Princesa Diana

»Mama, kako si nama lahko to naredila?«

ns
8. 8. 2017, 08.00
Deli članek:

Ker se bliža 20. obletnica smrti princese Diane, sta se javnosti odprla tudi njena sinova William in Harry, na ogled sta ponudila doslej še neobjavljene fotografije z mamo.

arhiv
Prvi meseci zakona, ko je bila še do ušes zaljubljena in polna pričakovanja.

Princesa Diana te dni spet polni številne naslovnice, ki obujajo spomin na princeso ljudskih src. In ob tej priložnosti sta se javnosti odprla tudi njena sinova, princa William in Harry, ter ljudem pokazala številne fotografije mame iz svoje zasebne zbirke spominov.

Ob obujanju spominov nanjo sta oba prav sijala od sreče. »Mama je imela zelo poseben smisel za humor. Danes bi jo vprašal le, kaj za vraga ji je bilo, da naju je oblačila v oblačila, ki niso bila za fantke. Mislim, da je dosegla neko notranje zadoščenje, ko naju je oblačila v kar najbizarnejša oblačila!« je v šali dejal Harry. »Najina otroška oblačila so bila res čudna. (smeh) Po navadi so bile to barvno usklajene kratke hlače z lakastimi čevlji na zaponko. Kdo to nosi? Danes se temu smejiva in si rečeva, kako nama je lahko to naredila,« je v smehu dodal princ William.

Profimedia
Princa William in Harry sta razkrila nekaj skrivnosti o svoji zlati mami.

Med drugim sta razkrila, da je Diana veljala za »nagajivega starša«. »Kadar sva morala na nogomet, nama je v nogavice skrila sladkarije, ali pa naju je na skrivaj iz palače peljala na hamburger, naju zamaskirala in peljala v kino. Njen moto je bil: lahko si poreden, kolikor hočeš, samo naj te ne dobijo!« sta še povedala britanska princa.