Princ Charles

S Camillino zabavo nad spomin na Diano

snč
4. 7. 2017, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

70. rojstni dan soproge britanskega prestolonaslednika princa Charlesa, Camille Parker Bowles, bo razkošna zabava, kakršne so celo v visokih aristokratskih krogih bolj redke.

Profimedia
Rojstni dan bo vojvodinja Yorška po zaslugi moža praznovala kot kraljica.

Te dni sta princ Charles in vojvodinja Yorška sicer na turneji po Kanadi, a Charles je poskrbel, da v domovini vse poteka po njegovih načrtih.

Za rojstni dan svoje ljube, ki ga praznuje 17. julija, pripravlja slavje, ki se ga bo udeležilo več kot 300 ljudi, potekalo pa bo na njunem imenitnem domu Highgrove v Glouchestershiru.

Razlogi za

Taka množična slavja, kot bo Camillin rojstni dan, so sicer običajna za okrogle obletnice vladarjev, nikakor pa v tem slogu na nobenem dvoru ne praznujejo soproge princev. A čeprav o tem nihče ne govori javno, je vsem, ki poznajo razmere na britanskem dvoru, jasno, da so ugibanja, kdo bo nasledil prestol, končana. Charles bo kralj in Camilla kraljica. In ker do dneva, ko bosta sedla na prestol, glede na starost kraljice Elizabete ne manjka prav veliko, se pač spodobi, da Camilla že zdaj praznuje v stilu.

Profimedia
Veličastni Highgrove v Gloucestershiru bo prizorišče zabave.

Negativni scenarij

Seveda pa kot pri vseh aristokratskih zadevah tudi pri rojstnodnevni zabavi poleg logičnega scenarija obstaja še drugi, črni. Po tej varianti naj bi bil Charles tako močno angažiran pri pripravi praznovanja samo zato, da bi megaslavje zasenčilo drug dogodek, ki je letos glavna tema vseh medijev v Britaniji. Gre seveda za dvajseto obletnico tragične smrti Charlesove prve žene, princese Diane, ki je med Britanci bolj priljubljena kot Camilla.

Spomini

Pred desetimi leti je Camilla okroglo obletnico praznovala precej bolj skromno, le z ožjim krogom povabljencev. Vsekakor pa je bila njena šestdesetletnica nenavadna zaradi daril, ki je prejela. Najbolj je presenetila kraljica, ki je snahi podarila neprecenljivo diamantno ogrlico, takoj za njo pa je bil kar Charles, svoji dragi je namreč podaril dve ovci.