Naber in Pestner

VIDEO: Zgodba o zmagi človeškega duha

tp
5. 7. 2017, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Omarja je za novi singel navdihnila neverjetna resnična zgodba znanca, ki mu je v velikem filmskem slogu uspela nemogoča rešitev iz venezuelskega zapora.

Robert Leskovar
Omar si sodelovanje z Otom šteje v visoko čast.

Za rešitev je poleg izjemne volje in vztrajnosti uporabil tudi svoje plezalsko znanje in dokazal, da ti lahko uspe vse, če le verjameš vase.

Oto Pestner je v svoji bogati in raznovrstni glasbeni poti posnel več kot 40 solističnih albumov. Svoje prve posnetke je naredil že pri dvanajstih letih, s petnajstimi leti pa je s pesmijo Trideset let zmagal na Slovenski popevki. 

»Zgodbe o zmagi človeškega duha so me vedno pritegnile in ta neverjetna zgodba me je navdihnila, da sem po njej napisal iskren in ganljiv tekst, k sodelovanju pa sem povabil tudi Ota, ki je brez obotavljanja takoj privolil, kar si štejem v visoko čast,« je ob predstavitvi nove pesmi razkril Omar.

Oto pa je dodal: »Zelo sem vesel sodelovanja z Omarjem, ki je odličen vokalist. Vedno iščem nove glasbene izzive, saj vem, da so še stvari, ki bi jih v glasbi rad preizkusil. Glasba je lahko dobra ali slaba. Tudi v modernih tokovih slišim veliko dobrega in vedno rad sodelujem tudi z mlajšimi kolegi.« Pestner je te dni sicer zelo zaposlen, saj izdaja novi dvojni album z naslovom Oto Pestner 2017.

Omar je eden najraznovrstnejših glasbenikov mlajše generacije. Od svoje prve zmage na Emi leta 2005 je nanizal številne hite, letos pa je Slovenijo v Kijevu že drugič zastopal na Evroviziji.

Legenda slovenske zabavne glasbe obljublja zanimiv repertoar pesmi, na plošči pa bosta tudi skladbi On My Way in Get There Fast, ki sta nastali v sodelovanju z Omarjem. 

Oto in Omar sta sodelovanje razširila tudi na koncertno področje in skupaj pripravila poseben klubski koncertni program Trip to Las Vegas, s katerim sta v intimnem razpoloženju prvič navdušila v polnem klubu Blunout v Domžalah. »Ko Oto zapoje z mano še On My Way, si ne bi mogel želeti več,« je navdušen Omar.