Leah Remini

Igralka razkrila temne skrivnostni Scientološke cerkve

J.P.
2. 12. 2016, 14.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Leah Remini je spregovorila o svoji izkušnji s Scientološko cerkvijo, o kateri je posnela osemdelno serijo.

Profimedia
Leah Ramini upa, da se bo potegavščina, ki je scientologija, čim prej končala.

Profimedia
Vodja Scientološke cerkve ...

Reuters
... in njen mesija.

V torek se je Leah Remini lotila vprašanj, ki so ji jih po spletu zastavljali neznanci. Tako je pojasnila, da so tako imenovane 'terapevtske sobe' opremljene s snemalno opremo, s katero nato Scientološka cerkev vse tiste, ki bi se hoteli obrniti proti njej, izsiljuje. Zloraba v verski sekti ni nekaj nepojmljivega, ravno nasprotno: kot je zapisala 46-letnica, je bila priča tako telesni kot tudi spolni in duševni zlorabi.

Mesija je Tom Cruise

Da je vse skupaj le potegavščina, ve le tisti, ki je na vrhu, torej David Miscavige. Vsi pod njim so, tako Reminijeva, v popolni temi. In čeprav se zdi, da je scientologija pribežališče slavnih, Remijijeva meni, da predstavljajo le majhen delež njenih članov, je pa v interesu Scientološke cerkve, da daje tak vtis.

Mesto mesije v njenem sestavu pripada Tomu Cruisu – scientologi namreč verjamejo, da lastnoročno spreminja planet, ker jim tako pač pravi Cerkev.

Ne bo se je rešila

Čeprav jo je zapustila leta 2013 – v času, ki ga je preživela v njeni sredi, ji je menda plačala milijone dolarjev –, je prepričana, da se ne bo nikoli osvobodila izpod njenega jarma – ve, da jo njeni člani opazujejo in ji sledijo.

Upa pa, da se bo potegavščina, ki je scientologija, čim prej končala, saj da ima dovolj njene zlorabe. »Sem za to, da ljudje verjamejo v stvari, ki so dobre.«