Kralj rokenrola se vrača

40 let po smrti bo koncertiral na Dunaju

M.K.
2. 12. 2016, 13.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kralj rokenrola, Elvis Presley, se bo 40 let po smrti z bivšo ženo Priscillo znova podal na koncertno turnejo.

Profimedia
Njegova bivša žena Priscilla Presley, ki bo koncertni šov tudi povezovala in pripovedovala o glasbi ter o skupnem življenju z Elvisom.

Elvis Presley bo 22. maja 2017 v dunajski dvorani Stadthalle preko posnetkov na video platnu skupaj z velikim simfoničnim orkestrom nastopil na spektakularnem koncertnem šovu.

Glas, originalni filmski, televizijski in koncertni posnetki njegovih nastopov ter najlepše balade bodo na velikem platnu ponovno zaživeli z velikim klasičnim orkestrom. Pod naslovom "The Wonder of You" bo maja prihodnje leto na Dunaju potekal koncert z gostjo Priscillo Presley. Ta je prepričana, da bo svojemu bivšemu pokojnemu možu na ta način izpolnila veliko željo.

Profimedia
71-letna Priscilla je prepričana, da bi tak izbor skladb naredil tudi Elvis sam, saj jih je najraje pel na svojih nastopih.

"V veliko čast mi je sodelovati pri produkciji in prezentaciji teh koncertov, ki izhajajo iz obeh uspešnih albumov z izjemnim simfoničnim orkestrom. Vem, da je Elvis vedno sanjal o tem, da bi svoje pesmi izvajal v koncertni spremljavi. Jaz samo izpolnjujem njegove sanje," je povedala njegova bivša žena Priscilla Presley, ki bo koncertni šov tudi povezovala in pripovedovala o glasbi ter o skupnem življenju z Elvisom.

Ideja za tovrsten koncert se je porodila ob nedavni izdaji albuma "If I Can Dream: Elvis Presley with the Royal Philharmonic Orchestra", ki je bil prodan v milijon in pol izvodih. Na začetku koncertne turneje v Birminghamu je občinstvo dobesedno ponorelo, zasedba pa je na koncu požela stoječe ovacije. Program koncertnega šova na Dunaju bo sestavljen tako iz uspešnic kot tudi iz občinstvu manj znanih skladb. 71-letna Priscilla je prepričana, da bi tak izbor skladb naredil tudi Elvis sam, saj jih je najraje pel na svojih nastopih.

Ameriški pevec in filmski igralec Elvis Aaron Presley (1935–1977) je že v času svojega življenja postal glasbena legenda. Naziv Kralj rokenrola si je prislužil tudi z milijardo prodanimi ploščami. Z edino ženo Priscillo, s katero imata hčer Liso Marie Presley, je bil poročen šest let. V svoji karieri si je prislužil 94 zlatih singlov in več kot 40 zlatih albumov ter posnel 33 filmov. Zaradi srčnega napada je umrl pri 42 letih.