Organizem 46-B

Britanci razkrivajo Putinovo orožje v obliki lignju podobnega bitja

J.P.
2. 12. 2016, 14.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zahod Putinu pripisuje marsikaj. Sodeč po zadnji obtožbi pa bi bilo mogoče reči, da je izvir idej dokončno presahnil.

Profimedia
Organizem 46-B naj bi bil podoben orjaškim lignjem, a z nekaj edinstvenimi atributi.

Seznam stvari, ki jih je ruski predsednik Vladimir Putin uporabil kot orožje, se vztrajno daljša. So nam najboljše prihranili za konec? Vse kaže, da je temu res tako.

Danielle Ryan, ki je zgodbo za RT povzela v svoji kolumni, je prepričana, da gre za še en poskus blatenja ruskega predsednika, ki so si ga privoščili Zahodni mediji.

Iz jezera na Antarktiki 

Vse zasluge gredo dr. Antonu Padalki, ki naj bi bil član znanstvene odprave v globine jezera Vostok. To je, kot so odkrili, domovanje grozljivega orjaškim lignjem podobnega bitja, tako imenovanega Organizma 46-B. Ruski veljaki so, ne bodi len, nemudoma prepoznali njegov potencial in temu primerno odkritje prikrili.

Morska pošast s 14 lovkami se poleg nič kaj skromne pojave lahko pohvali s strupom, s katerim lahko omrtviči svoj plen in paralizira človeka – na kar 45 metrov, poroča RT. A to še ni vse. Bitje naj bi bilo celo zmožno kamufliranja in spreminjanja oblike, njegove lovke pa lahko smrt sejejo tudi, ko niso več povezane s telesom. Organizem 46-B naj bi celo pokončal dva člana odprave in tako prikazal ves svoj potencial za novo orožje.

Kakorkoli že, odprava naj bi potrebovala pet dni, da je ujela bitje. O zgodbi je prvotno poročal Daily Express, ki je za skrivnostnega Padalko zapisal, da je pobegnil iz Rusije, ko je izvedel za Putinove grozljive načrte.