Brez strganja

Kako v nekaj sekundah odmrzniti vetrobransko steklo

M.K.
2. 12. 2016, 09.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Če nimate pri roki kupljenega razpršila za odmrzovanje stekel ali pa ga nočete kupovati, lahko uporabite dve zelo poceni sestavini in si ga pripravite sami.

Profimedia
Nadležnemu strganju avtomobilskih stekel se lahko tudi izognete.

Tekočino za odmrzovanje avtomobilskih stekel v razpršilu si lahko pripravite sami. Vzelo vam bo približno minuto časa, in resnično deluje. 

Vse, kar potrebujete, sta alkohol in voda, ter recilkirana plastenka z nastavkom za razprševanje tekočine.
Obe sestavni vlijte v plastenko v razmerju 2:1 (dve tretjini alkohola in tretjina vode). Razpršite po zamrznjenih steklih in počakajte nekaj sekund. Led se bo omehčal sam in z lahkoto ga boste odstranili, brez napornega strganja.

Dodatni nasveti:

Pozabite na vročo vodo. Pomrznjenih stekel ne polivajte z vročo vodo, ker lahko počijo, še posebno, če so na njih že manjše poškodbe, opozarjajo strokovnjaki. Bolj primerna je mlačna voda, ki jo na steklo nanesete s krpo.

Uporabite kreditno kartico. Če se vam pripeti, da vam pomrznejo stekla, pri sebi pa nimate niti razpršila, niti tople vode niti strgala, lahko uporabite kreditno kartico in z njo postrgate led. Resda bo šlo malo počasneje, kljub temu pa boste lahko čez nekaj časa sedli v avto in se varno odpeljali.

Na stekla položite karton. To je še vedno zelo preprost in učinkovit način, da do zamrznitve stekel sploh ne pride. Namesto kartona lahko uporabite tudi odsluženo brisačo.

Srečno!