Kuhar se brani

Bili sta zraven: hčerki Jamieja Oliverja mami prerezali popkovino

J.P.
2. 12. 2016, 11.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V osje gnezdo je dregnil, ko je priznal, da sta bili njegovi najstarejši hčerki prisotni pri rojstvu njunega brata.

Profimedia
Jamie si ni nikoli mislil, da bo imel toliko otrok.

River Rocket se je rodil avgusta, Jamie Oliver pa je v nedavnem intervjuju branil svojo odločitev, da je hčerki Poppy Honey (14) in Daisy Boo (12) pustil biti zraven.

Profimedia
Za ženin 42. rojstni dan

Jamie je užival

»To se zdi kontroverzno samo čudnim ljudem!« je zabrusil Jamie Oliver in dodal, da dekleti zaradi izkušnje svojo mamo vidita v povsem novi luči. Vse se je poklopilo, je prepričan 41-letnik: dekleti sta bili prave starosti, priložnost enkratna. Jamie priznava, da je užival, ko je gledal, kako so ju preplavila čustva, ko sta prvič prijeli svojega brata.

Zvezdniški kuhar, ki je oče še Petal Blossom (6) in Buddy Bearu (5), zanika, da je šlo za lahkomiselno odločitev. Z ženo Jools uživata podporo nekdanje medicinske sestre in babice Clare Byam-Cook, kateri se je odločitev, da dekleti mami prerežeta popkovino, zdela izredno pozitivna. Je pa dejala, da lahko izkušnja nekatere otroke vznemiri – sploh, če so mlajši –, saj vidijo mamo v hudih bolečinah. »Morda izusti kaj, česar sicer pred njimi ne bi nikoli, otroka pa lahko šokirajo tudi kri in fekalije, ki so povsem običajen del rojevanja.«

Pet je dovolj

Jamie je marca na rdeči preprogi povedal, da si ni nikoli mislil, da bo imel toliko otrok. »Rad jih imam, zaradi njih sem iskren. Imam čudno službo, čudno življenje, moja družina pa je tista, zaradi katere ostajam prizemljen.« Je pa dejal, da bo peti zadnji. In da je bil presenečenje.