Goljufija, oderuštvo!

Prevarani Gojmir Lešnjak – Gojc

Sonja Javornik
19. 9. 2016, 20.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

"To je zavajanje potrošnikov, goljufija, oderuštvo!" je jezen Gojmir Lešnjak - Gojc zaradi enega od slovenskih ponudnikov interneta, ki mu je najprej naredil poslovno škodo, potem pa je moral Gojc celo plačati kazen.

m24.si
Gojc je bil šokiran, ko je dobil predlog poravnave za 232,68 evra.

Mesec dni po sklenitvi pogodbe je slednjo Gojmir zaradi njihovih krivdnih razlogov že prekinil.

Gojmir Lešnjak - Gojc je v začetku tega leta sklenil pogodbo in si tako uredil novega ponudnika interneta na Krasu, kjer z ženo Zvonko živita v toplejšem delu leta. Ampak skoraj ves maj internet tam ni deloval! Gojc je klical, prosil, naj vendar težavo uredijo, ko je po skoraj mesecu dni naposled le prišel njihov serviser, pa je že obupal nad tem ponudnikom in je serviserju samo predal nazaj opremo, ki jo je dobil ob sklenitvi pogodbe, pogodbo pa zaradi njihovih krivdnih razlogov prekinil.

Gojmir se sprašuje, kakšna je država, v kateri te lahko podjetje terja za plačilo, čeprav ni poskrbelo niti za osnovno ponudbo.

Takrat so mu dejali, da je vse urejeno. Prav zato je bil večji šok, ko je pred kratkim od njihovega odvetnika dobil predlog poravnave za 232,68 evra, češ da je sklenil pogodbo, ki je imela posebne ugodnosti (nižjo naročnino in podobno). »Odvetnik mi je predlagal izvensodno poravnavo, klicala je še neka ženska in vsem sem pojasnjeval, da ugodnosti pač nisem imel, če pa internet sploh ni deloval! Da je to torej popolno zavajanje potrošnikov in goljufija. Ker so zaračunali še obresti, sem dejansko poravnal znesek, vendar bom zdaj zahteval, da mi vrnejo denar,« pravi Gojc, ki je zdaj odločen, da s ponudnikom prekine tudi pogodbo, ki jo ima za stanovanje v Ljubljani: »Saj taka firma nima mesta pri nas!«