Intervju

Ruža Janjiš: Pri Indiri ni prostora za zgube!

Sonja Javornik
19. 9. 2016, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Zmagovalka druge sezone hrvaške oddaje The Voice Ruža Janjiš je imela delovno poletje. Takoj po zmagi se je namreč začela nova pot - izdala je svojo prvo pesem, ki jo zdaj veselo predstavlja naokrog, imela pa je tudi svoje prve koncerte.

press
Ruža je svoji mentorici Indiri hvaležna do nebes, saj ji je ta pomagala, da si je priborila zmago.

Kaj se je spremenilo od vaše zmage v oddaji The Voice?

Z zmago se je avtomatično začelo moje sodelovanje z založbo Universal Music Hrvatska. Odselila sem se iz Osijeka in sem zdaj večinoma v Zagrebu. Posnela sem svojo prvo pesem Neke dane, ki jo že vrtijo na radijskih postajah po Hrvaški, videospot pa na televizijah. Tako da se je veliko spremenilo in upam, da se bo tudi nadaljevalo tako: pozitivno, dinamično, delovno.

Ali vam je oddaja prinesla to, kar ste pričakovali?

Posnela je svojo prvo pesem Neke dane, ki jo že vrtijo na radijskih postajah po Hrvaški.

Prinesla je še več od tega – prijatelje, promocijo, zmago, založbo, pesem, sodelovanje z Brunom Kovačićem, odhod na Dunaj in sodelovanje s produkcijskim duetom Echopilot, tako da imam odprta vrata tako doma kot tudi po Evropi. Želela sem samo odpeti vsaj kakšno pesem, da bi mi bilo kasneje lažje kot novi izvajalki na sceni, vsega tega pa res nisem mogla niti sanjati …

Ste še v stikih z ekipo oddaje?

Z mnogimi sem v stikih kar vsakodnevno, z vsemi pa sem v dobrih odnosih. Od mojih dragih kandidatov do produkcije HRT, benda, moje ekipe, mentorice Indire … Sicer ne živimo vsi blizu, vendar se medsebojno spodbujamo prek družbenih medijev. Živel internet!

Ali je bila Indira dobra mentorica?

Zmagala sem! Nisem mogla bolje izbrati – ženska, ki je prišla iz skromne družine sama v Zagreb, ima veliko kariero in je na vrhu že 20 let. Indira in njena ekipa sta me pripeljali do zmage. Hvala jim do nebes. Zame je bila čast, da sem lahko sodelovala z njimi, verjetno pa bomo sodelovali še naprej, saj sem šele na začetku kariere.

Česa vas je Indira naučila?

Veliko sva se družili, pogovarjali, delali, peli, vadili. Vedno je imela motivacijske govore, kako se nikoli ne smem predati, da je treba vsak dan premikati meje, nikoli ne pozabiti, kako smo začeli, in vedeti, da ima svet rad zmagovalce in težiti k temu, da – če nič drugega – premagamo same sebe. V njeni ekipi ni bilo slabičev!