JEZEN JE

»Ker smo tiho, pometajo z nami!«

M.V.
18. 9. 2016, 19.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Hrvaški pevec Jacques Houdek se je javno razburil po letu s hrvaškim letalskim prevoznikom in odprl razpravo o zavajanju potnikov, ki je na noge postavila vso Hrvaško.

Mediaspeed, YouTubube
Hrvaški pevec Jacques Houdek je javno napadel hrvaško letalsko družbo in z oboževalci delil svojo negativno izkušnjo.

Jacques Houdek je pred kratkim s hrvaško nacionalno letalsko družbo letel iz Zagreba v Rim, a je bil besen, saj je bil prepričan, da je rezerviral neposreden let, nato pa hitro ugotovil, da ni tako. Ustavili so se namreč tako v Splitu kot v Dubrovniku. »Poleg tega, da nisem imel pojma, da se bomo vmes dvakrat ustavili, smo morali potniki vsakič vzeti prtljago in zapustiti letalo ter ponovno iti skozi varnostni pregled. Nato smo se vrnili v letalo in se usedli na iste sedeže. Že 15 let letim po vsem svetu, pa česa takega še nisem doživel,« je le del pevčevega jeznega sporočila, ki ga je objavil na facebooku. Dodal je še, da ne ve, zakaj je presenečen. »Kakršna država, taka letalska družba. Ker smo tiho, hodijo po nas in mislijo, da je za nas vse dobro,« je dopisal. Njegovo objavo so komentirali njegovi številni spletni prijatelji, nekateri se strinjajo z njim, drugi menijo, da je pretiraval in da je narobe prebral opis leta, ki naj bi menda jasno nakazoval, da ni neposreden. 

Javno je delil svoje mnenje in sprožil razpravo o kvaliteti ponudbe nacionalnega letalskega prevoznika.

Močno negativna reklama

Iz letalske družbe se za zdaj še niso oglasili, nedvomno pa je pevec s tem sprožil ogromen val negativne reklame za državnega prevoznika. »Vozovnice so nesramno drage, za to ceno pa ne dobite tega, kar ste plačali. Izguba časa in denarja, resnično! Nisem bil edini začudeni potnik, vendar nihče ni rekel nič, zato sem odločil, da bom jaz tisti, ki bo razčistil zadevo, saj so tovrstne ponudbe skrajno nepoštene in zavajajoče,« je vztrajen Houdek, ki je z ženo želel preživeti sproščujoč dopust v Rimu, a mu je potovanje pokvarilo izkušnjo. »Želim si, da bi lahko rekel, da z njimi ne bom več letel, a vsi vemo, da imajo monopol na Hrvaškem, tako da se jim ne bom mogel izogniti,« je na koncu dejal razjarjeni pevec, ki trdi, da je želel le opozoriti na nepravilnosti, ki jih je treba odpraviti.