Zvezde

Andrej Šifrer je pustil prijatelje pred vrati

A.C. / Lady
11. 4. 2015, 21.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Lipicanec, kot se je Andrej Šifrer zaradi sivih las označil pred leti, je človek, ki ne pozna počitka. Pred kratkim se je vrnil z večtedenskega potepanja po Avstraliji in Novi Zelandiji, zdaj pa ga že pošteno dajeta pomlad in želja po tem, da bi spet kakšno ušpičil.

osebni arhiv Andreja Šifrerja
Andrej Šifrer in njegova hči Kora se odlično razumeta in tudi poslovno sodelujeta.

Še zdaj ni pozabil, kako je pred tremi leti, ko je v Cankarjevem domu pripravil koncert, tisoč poslušalcev uživalo v njegovih uspešnicah, najmanj 500 pa jih je ostalo pred vrati, saj je bil koncert razprodan že mesec dni vnaprej.

»Da se to ne bi ponovilo, že zdaj apeliram na svoje prijatelje, da naj računajo in si rezervirajo ponedeljek po dnevu mrtvih za dan zelo živih,« se je hudomušno pošalil in napovedal nov koncert. Takrat bo zapel tudi svojo najnovejšo pesem Z dvignjeno glavo skozi plamene, ki jo je posvetil mladim.

»Navdih za pesem je bila moja hči Kora. Njeni sovrstniki so se znašli v negotovem svetu. Pred nosom se jim zapirajo vrata, možnosti so pičle. Zato jih pozivam, naj se ne uklonijo, naj gredo z dvignjeno glavo skozi plamene,« je dejal. Prav najmlajša hči Kora je zadnje čase njegova desna roka, še posebno pri uporabi sodobnih tehnologij.