Zvezde

Ponosni Vasilij Žbogar

A.C. / Lady
7. 4. 2015, 15.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Najboljši slovenski jadralec Vasilij Žbogar te dni ne ve, kje se ga drži glava. Dneve preživlja med Izolo, kjer si je z ženo Majo in sinkom ustvaril prijeten dom, in Valencio, kjer se pripravlja na olimpijske igre.

M24

Priprave so v polnem teku, a jih je nedavno prekinil in prišel v domovino. »Ta sobota je bila zame poseben dan, saj sem bil na uradni podelitvi diplom Fakultete za management v Kopru. Kot gost sem se slovesnosti udeležil že večkrat, tokrat pa sem bil med dobitniki diplome,« je veselo povedal Vasilij in dodal, da je ponosen nase, saj je ob vrhunskem športu težko še študirati.

»Vsak dan si utrujen, zato je zelo težko zbrati misli, sesti za mizo in se učiti. Vztrajal sem, in čeprav sem za konec študija potreboval kar nekaj let, sem zelo zadovoljen z diplomo. Prav pošteno sem se namučil, da sem jo dosegel,« pravi.

Razlog za predčasno vrnitev domov pa ni bila samo diploma, temveč tudi bolečine v hrbtu, zaradi katerih je moral izpustiti nekaj treningov. Fizioterapevt, trener in maser so mu pomagali rešiti težavo, ki ga je ovirala pri maksimalnih obremenitvah. Pri pregledih so ugotovili, da je imel nategnjeno mišico. Zdaj je ta težava že odpravljena, diplomirani Vasko pa se je že vrnil v Španijo in se lotil treningov.