Vreme

Ponekod 40 centimetrov snega, kaj pa plazovi?

STA
27. 11. 2015, 14.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nevarnost snežnih plazov je 1. stopnje. Snežna odeja je večinoma stabilna. Tveganje je majhno. Spontanega plazenja ne pričakujejo. Snežna odeja je suha. Temperature so bile v preteklih pod ničlo, zrak pa precej suh. Sneg se je počasi sesedal in preobražal, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Wikipedija
Snežna odeja je večinoma stabilna.

V Julijskih Alpah je na nadmorski višini 2500 metrov do okoli 40 centimetrov snega, drugod po naših gorah 10 - 30 centimetrov, le lokalno lahko nekaj več.

Sneg se bo še naprej preobražal, nekoliko hitreje od nedelje dalje zaradi višje temperature. Nižje bo sneg tudi kopnel, zlasti na prisojnih pobočjih.

Danes popoldne in sprva še jutri bo pretežno oblačno in ponekod megleno, le na severozahodu bo bolj jasno. Jutri čez dan se bo jasnilo, vrh oblačnosti se bo zniževal. Popoldne se bo začelo oblačiti od severozahoda, oblačnost bo visoko nad najvišjimi vrhovi. Pihal bom šibak severozahodnik. Temperatura na 1500 metrov bo okoli - 2, na 2500 metrov pa okoli - 6 stopinj Celzija.

V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Nekoliko topleje bo. Pihal bo šibak do zmeren zahodni do severozahodni veter. Še malo topleje bo, ledišče bo na nadmorski višini okoli 1500 metrov.