Slovenija

Kljub očitkom o nepravilnostih v poslovanju uživa podporo vodje poslancev SMC

STA
27. 11. 2015, 13.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Poslanka SMC Irena Grošelj Košnik, na katero letijo očitki o nepravilnostih v poslovanju CSD Trbovlje v času njenega vodenja, uživa podporo vodje poslanske skupine Simone Kustec Lipicer, dokler očitke preverjajo pristojne institucije. Kot pravi Kustec Lipicerjeva, poslanki stoji ob strani, bo pa o tem predvidoma razpravljala še poslanska skupina.

STA
Zatrdila je, da je v času, ko je vodila CSD Trbovlje, odgovorno in skrbno zagotavljala plačevanje plač in vseh prispevkov ter regresov za vse zaposlene.

Kustec Lipicerjeva je v današnji izjavi novinarjem po koalicijskem srečanju povedala, da se je z Grošelj Košnikovo že pogovorila. Svoje delo oz. položaj, povezan z njenim vodenjem Centra za socialno delo (CSD) Trbovlje ji je opisala tako, kot je poslanka to pojasnila medijem.

Po tistem, ko je Dnevnik poročal o tem, da se je Grošelj Košnikova domnevno prikrito zadolževala in zaposlenim naj ne bi plačevala prispevkov za socialno varstvo, je poslanka v četrtek ponovno zatrdila, da so bili v času njenega vodenja SCD zaposlenim plačani vsi prispevki.

Očitkov o prikritem zadolževanju ni mogla komentirati, saj želi najprej pridobiti ustrezne listine o tem. Pojasnila pa je, da je bil kredit namenjen plačilu treh delavcev, ki so delali na evropskih projektih.

Grošelj Košnikova je v četrtek napovedala, da se bo o odstopu s poslanske funkcije odločila po rezultatih revizije poslovanja CSD Trbovlje.

Zakon o javnih financah določa, da se posredni uporabniki državnega proračuna, med njimi pravne osebe, v katerih ima država odločujoč vpliv na upravljanje, lahko zadolžujejo samo pod pogoji, ki jih določi vlada na predlog ministrstva, pristojnega za finance. Vendar Grošelj Košnikova pristojnih ministrstev o kreditu, kot kaže, ni obvestila.

Kustec Lipicerjeva pravi, da ni pristojna za to, da bi lahko dokončno razsodila o vseh teh vprašanjih. Zato pričakuje, da bodo to korektno in uspešno naredile pristojne institucije.

Grošelj Košnikova je v četrtek napovedala, da se bo o odstopu s poslanske funkcije odločila po rezultatih revizije poslovanja CSD Trbovlje.