Vreme

Pozor! Burja bo presegala hitrost 100 kilometrov na uro

STA
27. 11. 2015, 10.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Danes bo na Primorskem precej jasno, drugod bo čez dan več oblačnosti, na vzhodu bo tudi pretežno oblačno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo popoldne počasi slabela.

Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo popoldne počasi slabela. V vzhodni Sloveniji pa bo pihal severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija. Jutri bo na zahodu precej jasno, drugod bo zjutraj zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo zjasnilo. Proti večeru se bo od zahoda spet pooblačilo. Burja bo dopoldne ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, v alpskih dolinah do -8, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 3 do 6, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dopoldne bo burja na Primorskem na izpostavljenih legah lahko presegala hitrost 100 kilometrov na uro.

Obeti: V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah možna megla. V ponedeljek bo delno jasno in čez dan še nekoliko toplejše vreme.

Vremenska slika: Nad Sredozemljem je ciklonsko območje, nad srednjo in vzhodno Evropo pa je območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka k nam razmeroma hladen in postopno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih zahodno od nas in deloma ob Jadranu precej jasno, drugod pretežno oblačno. Na območju Gorskega Kotarja bo ponekod občasno še rahlo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju in pod Velebitom močna burja. Jutri bo zjutraj in deloma dopoldne na Hrvaškem in Madžarskem še pretežno oblačno. Čez dan se bo zjasnilo. Burja ob severnem Jadranu bo zjutraj ponehala.

Biovreme: Danes bo vremenska obremenitev slabela, pri občutljivih ljudeh se bo večji del dneva še lahko kazala kot nerazpoloženost, motnje zbranosti in manjša delovna storilnost. Priporočena je večjo previdnost.