Napad

VIDEO: Nedaleč od letališča glasna eksplozija

T.L.
4. 11. 2017, 21.14
Posodobljeno: 24. 10. 2018, 09.28
Deli članek:

Iz Saudove Arabije so sporočili, da so prestregli raketni izstrelek.

Youtube
Posnetek posredovanja Saudove Arabije se je pojavil tudi na družbenih omrežjih.

Po prvih informacijah so oblasti v Saudovi Arabiji v bližini letališča v prestolnici Riad prestregle raketni izstrelek, ki naj bi priletel z jemenske strani, poroča BBC. Ob tem je bilo slišati močno eksplozijo. Saudova Arabija naj bi raketo sestrelila s pomočjo ameriškega protiraketnega sistema patriot. Posnetek posredovanja Saudove Arabije se je pojavil tudi na družbenih omrežjih. 

Saudova Arabija je za dogodek obtožila jemenske upornike plemena Huti, ki so odgovornost tudi prevzeli. Želeli naj bi se namreč maščevati za koalicijske napade v Jemnu pod vodstvom Saudove Arabije. 

Jemen je prizorišče spopadov med vladnimi silami predsednika Abedraba Mansurja Hadija, ki jih podpirajo sile arabske koalicije pod vodstvom Saudove Arabije, in uporniškimi Hutiji, ki so leta 2014 zavzeli prestolnico Sana, poroča STA. Konflikt se je še dodatno razvnel marca 2015, ko so Hutiji napredovali proti mestu Aden, zaradi česar je koalicija proti njim sprožila vojaško operacijo. V zadnjih dveh letih je bilo v konfliktu po navedbah Svetovne zdravstvene organizacije ubitih več kot 8000 ljudi, več deset tisoč jih je bilo ranjenih.