Po tragediji

Oglasil se je Cetinski, pojasnil tudi posnetek "brutalnega ogrožanja varnosti"

T.L.
4. 11. 2017, 19.50
Posodobljeno: 4. 11. 2017, 20.00
Deli članek:

V hrvaških medijih so se po petkovi tragediji spomnili posnetka iz marca letos, ko je po isti ulici, kjer je včeraj zgodila tragedija, Toni Cetinski vozil zelo hitro. Vendar pa je v omenjenem primeru šlo za snemanje za zabavno oddajo.

Arhiv Zvezde
Tony Cetinski

V sporočilu, pod katerega je podpisana Gordana Grubešaodvetnica Tonija Cetinskega, je zapisano, da je pevec včeraj okoli 14. ure v Pusti ulici v Rovinju s svojim osebnim avtomobilom naletel na telo pokojnega 62-letnega moškega, ki je v trenutku, ko se je pevec pripeljal, ležal na ulici in ga pevec ni mogel opaziti. 

Cetinski se je preko odvetnice dotaknil še okoliščin v povezavi z nastankom videoposnetka, ki je razburil hrvaško javnost in je nastal marca letos. Za hrvaške medije je posnetek postal zanimiv danes, po tragičnem dogodku. Na posnetku je namreč Toni, ki je z vozilom vozil zelo hitro. Hrvaški mediji so ob objavi posnetka - ki zdaj ni več dostopen na youtubu - izpostavili še, da gre za isto ulico, v kateri se je včeraj zgodil tragični dogodek. 

Pevec je tako preko odvetnice zdaj sporočil, da je posnetek, za katerega hrvaški prometni strokovnjak Željko Marušić trdi, da gre za "brutalno ogrožanje prometne varnosti", nastal "v kontroliranih okoliščinah". Pojasnjuje, da gre za posnetek, ki je nastal pod okriljem oddaje Star in the Car, pri kateri gre za zabavno oddajo in se vožnje odvijajo v kontroliranih in varnih okoliščinah. Tonijeva odvetnica je po poročanju portala Index.hr še zapisala, da posnetek ne more biti kakršen koli dokaz o morebitni neprilagojeni vožnji Cetinskega v petek. 

V sporočilu še piše, da so policisti na kraju dogodka ugotovili, da ostrina zavoja in širina ulice ne omogočata hitre in neprevidne vožnje. Če pa se je Toni gibal previdno, pa to pomeni, da je petkov dogodek splet nesrečnih in tragičnih naključij, ki je prizadel tako pokojnikovo družino kot tudi družino Cetinski, še piše Grubeša. 

"Gospod Toni Cetinski je žalosten in prizadet ob tragičnem dogodku ter izraža globoko sočalje družini pokojnika. Ob tem naproša medije, da ne prenašajo netočnih in nepreverjenih informacij, s katerimi prejudicirajo vzrok tragičnega dogodka, v katerem se je znašel, in s katerim ni povzročena škoda le njemu in njegovi družini, ampak se v teh težkih in bolečih dneh neposredno dotika tudi družine pokojnika," je še zapisano pod sporočilo, ki ga je v pevčevem imenu javnosti posredovala odvetnica.