Ciudad de Mexico

VIDEO in FOTO: Močan potres v prestolnici; ljudje so bežali na ulice, stavbe razpadajo

G.G.
19. 9. 2017, 20.50
Posodobljeno: 19. 9. 2017, 22.01
Deli članek:

V bližini Ciudad de Mexica je "udaril" močan potres. Na družabnih omrežjih so uporabniki objavili več posnetkov, na katerih vidimo, kako je treslo v prestolnici.

Enrique Acevedo/Twitter
Močan potres v mehiški prestolnici.

Središče Mehike je stresel silovit potres z magnitudo 7.1, poroča ameriški inštitut za geološke raziskave. 

Močno so se stresle zgradbe v prestolnici Ciudad de Mexico. Po poročanju očividcev so morali več stavb izprazniti. Žarišče potresa je bilo sicer 51 kilometrov pod površjem Zemlje, poroča BBC. Poročil o smrtnih žrtvah zaenkrat še ni, vendar naj bi se iz previdnosti na ulice zateklo na tisoče ljudi. Nemudoma po potresu se je odzvala mehiška vlada, ki vse prebivalce poziva, naj zapustijo domove in upoštevajo navodila pripadnikov civilne zaščite. Izredno zasedanje sveta za izredne razmere je sklical tudi predsednik Enrique Pena Nieto.

Reuters
Ciudad de Mexico

"Ravno sem bil na kosilu, ko so se tla začela nežno tresti, kot bi mimo peljal velik tovornjak. V valovih je nato začelo naraščati, dokler se ni tresla celotna soba," je za CNN dejal fotograf Adrian Wilson.

Letališče v prestolnici je v tem trenutku zaprto za ves promet, mediji pa poročajo tudi o več požarih po mestu.

Potres se je sicer zgodil ravno med potresno vajo v prestolnici, saj je danes potekala 32. obletnica katastrofalnega potresa, v katerem je leta 1985 umrlo 10.000 ljudi, še poroča BBC.

V začetku meseca je državo že stresel potres z magnitudo 8.1, takrat pa je umrlo 90 ljudi.