NEPRIJETNI ODNOSI

Kdo je najmočnejša ženska v kraljestvu ameriškem?

mv
11. 9. 2017, 20.00
Deli članek:

Še nikoli v zgodovini Združenih držav Amerike ni bila predsedniška družina pod tako budnim očesom javnosti, kot je družina Trump.

Reuters
Melania in Ivanka Trump

Ne samo mediji, tudi posamezniki, ki se prek spleta in družbenih omrežij vključujejo v razprave in širijo vesti ter čenče, močno vplivajo na javno podobo predsednika in njegovih bližnjih. Pri razrastu številnih teorij in govoric prav nič ne pomaga precej opazna odtujenost ameriške prve dame Melanie Trump od javnosti. Praznino, ki jo za seboj pusti njena misteriozna tišina, kmalu zapolnijo različna ugibanja. Ameriški mediji so tako pred dnevi za mnenje o odnosu med Melanio in Ivanko Trump zaprosili strokovnjakinjo za telesno govorico Tracey Cox.

Profimedia
Melania naj bi bila pripravljena, da spet zavzame svoje mesto.

Nadomestna prva dama

VPLIV
Neformalna vloga, ki jo ima v Beli hiši Ivanka Trump, je povzročila kar nekaj kritik na račun predsednikovega samopaštva. Ivanka Trump se ob nekaterih priložnostih celo srečuje s tujimi državniki.

Coxova je v preteklosti že poskušala pojasniti razmerje med Donaldom in Melanio, ko je iz govorice njunih teles razbrala, da nista v najboljših odnosih ter da Melanii ne ustreza položaj prve dame, na katerem se počuti kot podrejena oseba. Opozorila je, da Melania često zavrača stisk roke, nikoli ne pogleda svojega moža in se mu ne približuje. Zdaj pa Coxova ocenjuje, da je napet tudi odnos med Melanio in Donaldovo hčerko iz drugega zakona Ivanko Trump. Kot možen vzrok strokovnjakinja za telesno govorico navaja neformalno vlogo, ki jo ima Ivanka v Beli hiši. Predsednikova hčerka ima posebno pisarno in v odsotnosti Melanie pravzaprav nastopa kot nadomestna prva dama.

Prvi znaki že na inavguraciji

Tracey Cox je naprej izpostavila prizor na eni izmed fotografij ob inavguraciji predsednika Trumpa. »Ni ji udobno v družbi Ivanke, ki je vidno muhasta. Tej drži pravimo blokada. Prekrižani roki drži pred seboj, s čimer želi Ivanki sporočiti, naj se ji ne približuje,« pravi Coxova in pojasnjuje, da gre v tem primeru za samoobrambno gesto. Na drugi strani naj bi prepleteni prsti Ivanke sporočali: »Tukaj sem jaz dominantna, zato se ne poskušaj pretvarjati, kot da nisem.«

Profimedia
Javnost že mesece ugiba, kakšen je v resnici odnos med Melanio in Donaldom Trumpom. Številne je v oči zbodla njena hladnost ob dotikih moža.

Ne prenese njene bližine

DIREKTORICA IVANKA
Kljub Trumpovemu navijanju za prenos proizvodnje na ameriška tla se ne zdi, da se bo Ivanka odpovedala svojim čezoceanskim dobičkom.

Izvedenka za telesno govorico je svojo teorijo potrjevala tudi s fotografijo, posneto med enim izmed govorov predsednika Trumpa. »Medtem ko Ivanka sedi s prekrižanimi nogami, Melania drži dlani na stolu in gleda v tla, kot da želi vstati in oditi,« trdi Coxova. Medtem naj bi bila Ivanka zaprta za komunikacijo, saj gleda v drugo stran, njena obrazna mimika pa sporoča negostoljubnost. »Tukaj ni prav nobene naklonjenosti, sedita karseda narazen,« razlaga.

S temi ugotovitvami soglaša še ena strokovnjakinja za telesno govorico, Judi James, ki pravi, da se je dinamika njunih odnosov spremenila s prihodom Donalda Trumpa na predsedniški položaj. »Pred tem sta obe dami igrali vlogo lepotic, ki utrjujeta Trumpov položaj alfasamca,« pojasnjuje Jamesova in meni, da je predsedniška funkcija v družino vnesla razdor. »Melania igra vlogo karizmatične prve dame, medtem ko je Ivanka prava 'kraljeva roka', glavna opora in celo neformalni svetovalec Donalda Trumpa,« ugotavlja Jamesova. Po njenem mnenju je položaj prve dame obraz Melanie Trump spremenil v kamnito obličje, še posebej ko je v bližini svoje pastorke Ivanke. Jamesova zaključuje, da je to vzrok hladne energije, ki jo oddaja prva dama, medtem ko predsednikova hčerka navzven deluje bolj prijazna in dostopna.