Nežni ugrabitelj

Je bila ugrabitev 20-letne manekenke zrežirana?

R.T.
10. 8. 2017, 13.25
Posodobljeno: 10. 8. 2017, 13.30
Deli članek:

Italijanski kriminalisti sumijo, da bi lahko bila ugrabitev britanske manekenke Chloe Ayling zrežirana.

Instagram / Chloe Ayling
Chloe trdi, da je bila zares ugrabljena.

Profimedia
Lukasz Pawel Herba

Preiskava poteka, vse več indicev pa nakazuje, da življenje 20-letne Londončanke ni bilo ogroženo.

Kaj se je sploh zgodilo? Chloe trdi, da so jo 11. julija v Milanu ugrabili zamaskirani neznanci, jo omamil in strpali v kovček, nato pa jo poskušali prodati na t.i. temnem spletu (Darknet). Policiji je povedala, da so jo prodajali za 300.000 evrov. Kdo? Domnevno zloglasna skupine Black death group (Skupina Črna smrt), ki naj bi se ukvarjala z ugrabitvami in prodajo žensk.

Zakaj je niso prodali? Ker naj bi se je njeni ugrabitelji usmilili, ko jim je povedala, da je mama dveletnega otroka.

Sumljive so tudi druge okoliščine. Njen “paznik”, 30-letni Poljak Lukasz Herba, ki jo je zadrževal v stanovanju ob italijansko-francoski meji, je bil do nje nežen. Kmalu po prihodu v stanovanje jo je odvezal, spala sta v isti postelji, odhajala po nakupih, na katerih ji je ugrabitelj kupoval spodnje perilo in čokoladice. Chloe trdi, da ji ni grozil, kaj da bi ji storil silo. Po navodilih vodje skupine naj bi jo 17. julija peljal proti britanskem konzulatu v Milanu, takrat pa ju prestregli policisti.

Chloe zanika očitke o dogovoru s Poljakom, ki je prav tako živel v Angliji. Trdi, da je v strahu za življenje sledila napotkom ugrabitelja in zaigrala prijaznost. Toda policiji bo morala pojasniti nekatere zanimive prigode.

Med drugim so ju v Milanu priče videle, kako sta brezskrbno nakupovala. Natakar v enem od lokalov je povedal, da sta skupaj zajtrkovala in se smejala ter šalila.