Incident v Parizu

Ustreljen in aretiran: napadalca dobili na avtocesti

J.P.
9. 8. 2017, 09.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 15.28
Deli članek:

Šest francoskih vojakov je bilo ranjenih.

Profimedia
Napadalec naj bi sedel za volanom temnega BMW-ja.

Policisti so 37-letnega napadalca izsledili in prestregli med vožnjo proti Calaisu v bližini pristaniškega mesta Boulogne-sur-Mer. Prišlo je do streljanja - napadalec je bil petkrat ustreljen, preden so ga lahko aretirali. Po zadnjih podatkih je hudo ranjen. Ranjen je tudi eden od policistov.

Zapeljal med vojake

Zgodilo se je danes zjutraj v severozahodnem pariškem predmestju in občini Levallois-Perret. Ta je od prestolnice oddaljena približno šest kilometrov. Dva vojaka od šestih, ki so stali pred vojašnico, naj bi bila huje ranjena, poročajo tuji mediji.

Reuters
Voznik je pobegnil, a ni bil dolgo na prostosti.

Voznik je s kraja dogodka pobegnil. MailOnline je porčal, da je bil v incident vpleten avtomobil znamke BMW temne barve. Vojaki so delovali v okviru protiteroristične operacije, ki potega od terorističnih napadov v Parizu leta 2015. Voznik naj bi v vojake zapeljal namenoma, poroča RT.

Prežal na vojake

Patrick Balkany, župan omenjene občine je prepričan, da se je zgodil nov napad. Po njegovih besedah naj bi napadalec v parkiranem vozilu prežal v bližini vojašnice. »Gre za grozljivo dejanje agresije,« je dejal.