Potresi na Hrvaškem

Dolga noč: tresli so jih potresni sunki, nekateri noč preživeli v avtih

T.L.
9. 8. 2017, 08.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.13
Deli članek:

Po torkovem popoldanskem potresu pri Reki se tla na območju Kvarnerja niso umirila. Poročajo o številnih potresnih sunkih, ki so preplašili domačine in turiste.

Profimedia
Od maja do danes se je na Reki zvrstilo več kot 400 različnih kulturnih prireditev.

Območje Kvarnerja se je treslo vso noč. Po podatkih Evropsko-mediteranskega seizmološkega centra (EMSC) je okoli 22.40 okolico Reke stresel potres z močjo 3,7 po Richterjevi lestvici, sunku pa je sledilo še nekaj manjših potresnih sunkov.

Uro kasneje, ob 23.54, so seizmografi zabeležili nov potres z magnitudo 3,3 po Richterjevi lestvici, okoli 4. ure zjutraj pa so se tla stresla z močjo 2,9 po Richterju, epicenter potresa je bil pri naselju Selce pri Crikvenici. Jugovzhodno od Crikvenice so danes zjutraj ob 6.30 uri zabeležili nov potres z močjo 2,2 po Richterju. 

Zaradi ponavljajočih se potresih sunkov številni domačini in turisti niso spali ponoči, še poroča portal Index.hr. "Javljam se iz naselja Klimno, kjer so tla podrhtavala skoraj vsakih 30 minut, ob 4. uri pa nas je stresel spet močnejši sunek. Groza, bojim se zaspati, turisti so zbegani in prestrašeni," je sporočila ena od bralk. Drugi so sporočali, da se na Krku sliši močnejše udare in da se tla šibko tresejo. Iz Kraljevice so poročali o poku, podobnemu eksploziji, tla pa so se močno zatresla, so še sporočili bralci.