Nevtralni

EU se oddaljuje od ameriško-ruskega konflikta

B.K.
8. 8. 2017, 13.51
Posodobljeno: 8. 8. 2017, 13.53
Deli članek:

Evropska unija meni, da je aktualni diplomatski spor med Moskvo in Washingtonom, "dvostransko vprašanje," zato se od njega distancira.

Reuters

Diplomatski konflikt med Združenimi držamai Amerike in Rusijo se zaostruje. Po tem, ko je ameriški kongres z veliko večino potrdil nove sankcije proti Rusiji, je ta odgovorila z izgonom 755 ameriških diplomatov, na isto število, kot jih ima Rusija v ZDA.

Evropska komisija pri tem vprašanju vztraja, da gre za dvostransko vprašanje, od katerega se EU distancira, je za portal Euractiv dejal neimenovani predstavnik komisije.

Reuters
Predsednika Ruske federacije in Združenih držav Amerike sta se srečala v Hamburgu.

Kako se bo Washington odzval na rusi odgovor novim sankcijam, je zaenkrat še neznano. Ameriški zunanji minister Rex Tillerson je namreč ob vrhu regionalnega foruma držav jugovzhodne Azije dejal, da ta odločitev še ni bila sprejeta, a da bo, najkasneje do 1. septembra, ko mora ZDA iz ruskega ozemlja umakniti nekatere svoje diplomate. Ob tem je ruskega kolega Sergeja Lavrova opozoril, da je rusko vmešavanje v ameriške volitve “resen incident.”