Vojaške igre 2017

VIDEO: Ruski tank je ‘poletel’

R.T.
8. 8. 2017, 12.45
Posodobljeno: 8. 8. 2017, 12.50
Deli članek:

Na ruskih tradicionalnih Vojaških igrah v moskovski regiji, poteka najbolj priljubljena izmed panog – turnir v tankovskem biatlonu.

YouTube
Takole so dvignili 45 ton težkega orjaka.

V 15-dni trajajočem turnirju so se pomerile ekipe Rusije, Kazahstana, Kitajske, Venezuele, Belorusije, Irana, Azerbajdžana, Zimbabveja, Armenije, Angole, Mongolije, Indije, Srbije, Kuvajta, Kirgizije, Nikaragve, Tadžikistana, Ugande ter Laosa.

Tankovski biatlon je igra, v kateri nacionalne tankovske ekipe vozijo standardizirane ruske tanke T-72 čez pripravljen poligon. Zmaga ekipa, ki poligon premaga najhitreje. V preteklih letih je pri tej panogi prihajalo tudi do spektakularnih nesreč, ki pa so se k sreči končale brez žrtev. Tako je leta 2015 kuvajtska ekipa prevrnila svoj tank, letos pa je ruski ekipi uspelo 45-tonskega orjaka za nekaj sekund spraviti v zrak.

V polfinale, ki bo potekal od danes do četrtka, so se prebile ekipe Rusije, Kirgizije, Azerbajdžana in Srbije, ki bodo nastopile danes, Mongolije, Belorusije, Kazahstana in Armenije, ki se bodo pomerile jutri, v četrtkovi polfinalni tekmi pa se bodo soočile ekipe Kitajske, Irana, Indije in Venezuele.

Štiri najuspešnejše ekipe se bodo nato pomerile v finalu, ki bo potekal v soboto.

Prvo polfinalno tekmo lahko v živo spremljate na spodnjem posnetku.