Zarota?

8-letnica ostala brez mame Irine, nesrečo naj bi ji »podtaknili«

R.T.
8. 8. 2017, 11.36
Posodobljeno: 8. 8. 2017, 11.43
Deli članek:

Voznik je z mercedesom prebil varnostno ograjo in trčil v steber.

Facebook
Vest o Irinini smrti je na družabnih omrežjih naletela na burne odzive.

Osemletna hčerka ukrajinske političarke in odvetnice, 38-letne Irine Berežnaje iz Kijeva, je z očetom zapustila splošno bolnišnico v Zadru, kjer je v soboto končala po hudi prometni nesreči, ki se je okoli 1.30 zgodila na hrvaški avtocesti A1 med Maslenico in Posedarjem.

Zaspal za volanom?

Petrov je iz neznanega razloga zapeljal z vozišča in nekaj časa vozil z bokom ob varnostni ograji, nato pa trčil v steber – avtomobil se je okrog stebra »ovil« in se prevrnil.

Danielle je bolnišnico zapustila po 10 urah po prometni nesreči, v kateri sta umrla njena mama Irina in 38-letni Bolgar Petar Iliev Petrov, ki je sedel za volanom mercedesa nemških registrskih oznak. Vzrok nesreče uradno še ni znan, a kaže, da je Bolgar zaspal za volanom.

Petrov je iz neznanega razloga zapeljal z vozišča in nekaj časa vozil z bokom ob varnostni ograji, nato pa trčil v steber – avtomobil se je okrog stebra »ovil« in se prevrnil. Trčenje je bilo tako silovito, da je bil voznik na kraju mrtev, Irina pa je dihala še uro in pol po njegovi smrti, ko so jo iz izmaličenega mercedesa reševali gasilci. Da je deklica preživela nesrečo, se ima zahvaliti varnostnemu pasu.

Govorice o likvidaciji

Vest o Irinini smrti je na družabnih omrežjih naletela na burne odzive. Pojavili so se tudi namigi, da naj bi ji prometno nesrečo »podtaknili«. Irina, ki je prijateljevala s številnimi ruskimi estradniki, je pred nekaj let zapustila politične vode in postala aktivistka za človekove pravice, poroča Jutarnji list.