Skrivnostno izginila

Pogrešana Anja se je po treh tednih pojavila gola

R.T.
8. 8. 2017, 09.29
Posodobljeno: 8. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V sosednji Avstriji odmeva skrivnostna zgodba 29-letne Anje B., ki so jo tri tedne iskali kot pogrešano osebo. Minuli petek pa je povsem gola, shujšana in zmedena kot po čudežu izstopila iz čolnarne z znanem letoviškem kraju.

Facebook
Slika je simbolična.

Anjo B. so v petek našli v znanem letoviškem kraju Pörtschach am Wörther See v Avstriji. Bila je shujšana, precej zmedena in gola. Zdaj se zdravi v bolnišnici in se nikakor ne more spomniti, kaj se v vmesnem času z njo dogajalo.

Anja je po poreklu iz Madžarske in je delal kot maserka v luksuznem hotelu Schloss Seefels. Tam je 17 julija dala odpoved, ker se je nameravala vrniti na Madžarsko. Ker se je njen avtomobil nahajal na parkirišču hotela še tri dni zatem, ko naj bi po napovedih že odšla, je njenega delodajalca zaskrbelo in je o tem obvestil policijo in pristojne službe. Policija je sprožila iskalno akcijo, vendar Anje niso nikakor mogli najti. Vse do minulega petka, ko jo je v uti za čolne našel 40-letni Nihad A., ki se je prišel potapljat na jezero, in o tem obvestil policijo.

"Izstopila je iz čolnarne, čisto gola in mi nimogla povedati niti kdo je, kako ji je ime in od kod je prišla," je za OE24 povedal Nihad A. Policija ne izključuje možnosti, da so Anjo drogirali in odpeljali v hišico, ki je last znanega podjetnika. Anja je povedala, da se nikoli ni drogirala in da se nikakor ne more spomniti, kaj naj bi se ji zgodilo. Povedala je še, da je slišala glasove pred hišico. Po pripovedovanju ene od prič, pa so, le nekaj trenutkov preden se je pojavila Anja, opazili, da je od čolnarne odplul izstopajoč lesen čoln, izdelan iz mahagonija.

Policija primer še preiskuje.