"Mogoče je zdaj čas"

Johnny Depp o atentatu na ameriškega predsednika

G.G.
23. 6. 2017, 11.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Zvezdniški igralec Johnny Depp je z vprašanjem o zadnjem atentatu na ameriškega predsednika, ki ga je izvedel kakšne igralec, poskrbel za razburjenje.

Profimedia
Johnny Depp je vedel, da bodo njegovo provokativne izjave nalete na odmev.

“Lahko pripeljete Trumpa sem?” je Depp nagovoril občinstvo na festivalu v Glastonburyu v Angliji. Sledili so žvižgi in 54-letni Depp, ki je tudi soliden kitarist, je pojasnil, da so ga narobe razumeli. “Kdaj je kakšen igralec izvedel atentat na predsednika?” je dejal Depp in dodal, da je minilo že kar nekaj časa in da je “mogoče zdaj čas”Leta 1865 je ameriškega predsednika Abrahama Lincolna ustrelil igralec John Wilkes Booth.

Depp je takoj zatem povedal, da se zaveda, da bodo njegovo izjavo pograbili mediji in da se bo nanj usul plaz očitkov. “Le sprašujem se. Ničesar ne namigujem,” se je diplomatsko ogradil od izjave Depp, ki je še dodal, da on sam “ni igralec” in da se “preživlja z lažmi”.

Profimedia

Doslej so bili med svojim mandatom umorjeni štirje ameriški predsedniki. Začelo se je z Lincolnom, pod streli sta padla še 20. in 25. ameriški predsednik, James A. Garfield in William McKinley, najbolj znan pa je atentat, ki se je zgodil 22. novembra 1963 v Dallasu – več neznanih strelcev je umorilo demokratskega predsednika Johna F. Kennedya (žrtveno jagnje pa so našli v liku Leeja Harveya Oswalda).