Nasad konoplje

25-letnemu Koprčanu zasegli omamni pridelek

M.K.
23. 6. 2017, 09.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Koprski policisti so v torek prijeli 25-letnega Koprčana, ki je v eni od okoliških vasi gojil prepovedano drogo konoplja.

PU Koper
V skrbno urejenem nasadu je uspevalo 416 rastlin prepovedane droge konoplje.

Osumljenca so prijeli neposredno na kraju, kjer je imel urejen nasad s kar 416 rastlinami prepovedane droge konoplje. Policisti so 25-letnika pridržali zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Na kraju so tudi zasegli prepovedano drogo in vse druge pripomočke, ki jih je uporabljal pri gojenju. V nadaljevanju so opravili še preiskavo stanovanjskih in drugih prostorov, ki jih uporablja, kjer pa niso našli drugih predmetov oziroma prepovedanih drog, so sporočili s policijske uprave v Kopru.

Zoper 25-letnika, ki je bil že obravnavan za istovrstna kazniva dejanja, so policisti na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo. Včeraj so ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil hišni pripor.