Neobičajno vreme

VIDEO. Na severu Nemčije pustošil tornado - vsaj dve smrtni žrtvi

S.R.
23. 6. 2017, 09.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Severni del Nemčije so po več tednih poletnega vremena zajele hude nevihte. Zaradi močnega vetra in dežja so morali na več mestih povsem ustaviti železniški promet, v teh dramatičnih razmerah pa sta umrli vsaj dve osebi.

Twitter/Severe Weather EU
Znaki bližajoče se nevihte so temni oblaki, grmenje v daljavi, naraščanje moči vetra in nenaden padec temperature.

Tornado je na severu Nemčije povzročil ogromno škodo, poroča vremenska služba DWD, ki opozarja na zelo neobičajne vremenske razmere v regiji. V kraju Uelzen v zvezni deželi Spodnja Saška je umrl 50-letni moški, potem ko je na njegov avtomobil padlo drevo, v bližini pa je drugo drevo huje poškodovalo kolesarja.

Nemški železniški prevoznik Deutsche Bahn je moral zapreti več prog, saj je na tirih ležalo drevje in vejevje.

V mestu Gifhorn se je v padlo drevo, ki ga je po cestišču "nosil" izjemno močan veter, z vozilom zaletela 83-letna domačinka, za katero so bile poškodbe usodne.

Gasilci so morali posredovati v 250 različnih incidentih v širši okolici Hamburga, v Magdeburgu pa so številni prebivalci ostali brez elektrike. Lokalne oblasti na podeželju poročajo tudi o poginu živine.

Pred ujmo so se morali skriti glasbeni navdušenci na festivalu v mestu Bremen, ironično poimenovanim »Hurikan«, poroča Das Bild. V Hannovru, kjer so nastopali ameriški zvezdniki Guns N' Roses, so morali evakuirati približno 70.000 oboževalcev in jih premestiti v bližnjo ustanovo.