Nesrečne priprave

V slovitega kolesarja Frooma načrtno trčil nestrpni voznik

S.R.
9. 5. 2017, 14.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Chris Froome, trikratni zmagovalec kolesarske dirke Tour de France, trdi, da se je med pripravami na jugu Francije vanj namenoma zaletel nestrpni voznik.

Twitter/Chris Froome
Kolo je "totalka".

Britanski kolesar Chris Froome, ki vozi za ekipo Sky, je na twitterju objavil fotografijo svojega uničenega kolesa, potem ko ga je na cesti z avtomobilom zbil zaenkrat še neznani voznik. Froome pravi, da bo incident prijavil policiji.

»Pravkar je vame namenoma trčil nestrpni votnik, ki se je za menoj zapeljal na pločnik! Na srečo je z mano vse v redu. Kolo je uničeno. Voznik se ni ustavil!« je zapisal 31-letnik.

Nesreča se je zgodila v občini Beausoleil, ki se nahaja le streljaj od Monaka, kjer ima kolesar prijavljeno svoje prebivališče.

Froome je letošnjo dirko Giro d'Italia izpustil, najverjetneje pa se bo udeležil junijske tradicionalne dirke Criterium du Dauphine, ki služi ogrevanju na sloviti Tour de France in na kateri je bitanec zmagal že trikrat.

Spomnimo, aprila je v podobni nesreči življenje izgubil italijanski kolesar Michele Scarponi, ko je vanj med pripravami trčilo tovorno vozilo.