Gorenjska

Previdnost velja: policija naštela problematične ceste

T.L.
9. 5. 2017, 12.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Policisti izpostavili dele gorenjskih cest, kjer je zaradi prisotnosti divjadi potrebna večja previdnost na cesti.

Profimedia
Policisti izpostavili dele gorenjskih cest, kjer je zaradi prisotnosti divjadi potrebna večja previdnost na cesti.

Policisti so v zadnjih 24 urah na gorenjskih cestah obravnavali dve nesreči, v katerih so vozniki trčili v divjad. Od tem dodajajo, da so ta mesec prejeli prijave desetih povoženj živali na cestah, letos pa okoli 90.

Do povoženja divjadi je včeraj zvečer prišlo na cesti Jeprca – Labore pri križišču za Breg, danes zgodaj zjutraj pa v Češnjevku v Cerkljah na Gorenjskem.

Gre za lokaciji, kjer je do tovrstnih trčenj že prihajalo, so pa glede na razpoložljive podatke iz prijav bolj problematične predvsem ceste:

- Kranj – Lahovče, letos prijavljenih največ povoženj divjadi
- Bled – Bohinj
- Križe pri Tržiču – Golnik – Mlaka pri Kranju
- Tržič – Podljubelj – Ljubelj
- Polica – Mlaka pri Kranju
- Podbrezje – Podnart – Radovljica
- Žiri – Škofja Loka
- Kranj – Jezersko
- Kranj – Jeprca

Prometne nesreče z divjadjo je v določeni meri mogoče preprečiti, ker se dogajajo predvsem na mestih oziroma odsekih, ki so opremljeni z znaki, ki voznike opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto, ob tem še sporočajo iz policije. Na označenih mestih in povsod tam, kjer so vozniki opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove in travnate površine, je zato treba voziti posebej previdno, s prilagojeno hitrostjo in predvsem počasneje.

Zelo previdni naj bodo tudi motoristi, ki so tudi že bili udeleženci tovrstnih nesreč, in so zanje taka trčenja glede na večjo izpostavljenost poškodbam lahko še posebej huda, še dodajajo policisti.