Padel v globino

Deček (5) z odprtim dežnikom skočil skozi okno!

R.T.
19. 4. 2017, 14.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Oponašal je stripovskega junaka in imel veliko srečo, da se je ob padcu le lažje poškodoval.

Profimedia
Nevarna ideja se je porodila petletniku (fotografija je simbolična).

Le kaj je rojilo po glavi pet let staremu dečku iz hrvaškega mesta Garešnice, da je skočil skozi okno v tretjem nadstropju? Deček je imel v roki odprt dežnik. Še sreča, kajti le-ta je ublažil padec z višine približno desetih metrov. Petletnik je v nevarni dogodivščini dobil na srečo le lažje poškodbe, poroča hrvaški portal 24sata.hr. Dečkova mati Željka (32) je nadvse srečna in hvaležna, da si njen sin ni polomil kosti ali se kako drugače huje poškodoval.

Zdravnikom je deček povedal, da je skušal skočiti kot priljubljeni stripovski junakl Spider-Man.

Soseda: Slišala sem, da je nekaj "zašuštelo" pri oknu ...

Zdravniki na zagrebški kliniki za otroške bolezni, ki so videli že vse mogoče, niso mogli verjeti, da petletnik ni imel zlomljene nobene kosti, saj je vendarle padel z višine desetih metrov. Po skoku je do dečka prva pritekla soseda Romana (38), ki živi v stanovanju pod tričlansko družino.

"Slišala sem, da je pri oknu nekaj 'zašuštelo'. Mislila sem, da je kaj padlo s strehe, ker so tam potekala dela. Pogledala sem skozi okno in videla malega, kako leži na tleh. Takoj sem stekla iz stavbe, tekla sem, kot so me nesle noge, in vprašala dečka, kako se počuti. Zastokal je in dejal, da ga bolijo noge in hrbet," je povedala soseda, ki je še danes v šoku. Svetovala mu je, naj se ne premakne in poklicala na pomoč reševalce. Deček je bil ves čas pri zavesti. 

Mama je povedala, da se je vse skupaj zgodilo v trenutku. Okoli 18.30 ure so bili še vsi v eni sobi, ko je deček naenkrat izginil. V tem, času se je povzpel na okensko polico v dnevni sobi in skočil z odprtim dežnikom. Mama in soseda trdita, da mu je dežnik rešil življenje, saj je upočasnil njegov padec in ga tudi odnesel dlje od na ulici zloženega betona.