Življenje so mu rešili pohodniki

Pri gozdnih opravilih se je z motorno žago huje poškodoval 70-letnik

S.R.
19. 4. 2017, 13.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Včeraj dopoldan se je med delom v gozdu v bližini Trikotne jase pod Pohorsko vzpenjačo z motorno žago hudo poškodoval 70-letni Mariborčan.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

70-letnik si je pri rezanju drv poškodoval več kosti in se z motorno žago tudi porezal, zaradi česar je močno krvavel. "Poškodovani je zdravnikom sicer povedal, da je pred poškodbo sam padel, vendar so zdravniki mnenja, da ga je moralo zadeti tudi deblo, ki ga je spodrezal, sicer ne bi bil tako hudo telesno poškodovan," so sporočili iz Policijske uprave Maribor. 

Poškodovani je po nesreči pričel klicati na pomoč. Njegove, že povsem izčrpane klice so med spuščanjem od Koče Luka proti Trikotni jasi zaslišali trije pohodniki po Pohorju. Po kakšnih 15 minutah iskanja so poškodovanega našli, mu nudili prvo pomoč in na pomoč poklicali reševalce.

Zaradi snežnih razmer in krvavitve je štela vsaka minuta, zato ni bilo časa za sklic gorskih reševalcev. Reševalcem so pomoč pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila nudili pohodniki, od tam pa so ga prepeljali v UKC Maribor. Zdravniki še izključili smrtne nevarnosti poškodovanega.

Policisti obvestila o nesreči še zbirajo. "Pohodniki in tudi reševalci, so se kljub tako slabim vremenskim razmeram požrtvovalno odzvali ter poškodovanemu zagotovo rešili življenje. Dejanje, ki nam je lahko vsem za vzgled," še dodajajo pri PU Maribor.