Pri Trumpovih

Ivanka v Zahodnem krilu s pisarno, a brez plače

M.K.
21. 3. 2017, 08.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Hči predsednika ZDA Donalda Trumpa Ivanka Trump bo dobila svojo pisarno v Beli hiši, je potrdil predstavnik administracije.

Reuters
Ivanka se bo zdja tudi uradno pridružila svojemu soprogu Jaredu, ki že službuje v Beli hiši.

Ivanka Trump bo svoje delo v Zahodnem krilu Bele hiše, ki je središče izvršne oblasti ZDA, opravljala brez uradnega službenega naziva in zanj ne bo prejemala plače, piše BBC.

Uradni predstavnik Bele hiše je tudi potrdil poročanje medijev, da bo 35-letna Ivanka imela tudi poln dostop do zaupnih informacij.

Njena vloga bo opravljanje funkcije "oči in ušes” očeta Donalda Trumpa, delala pa bo tudi kot svetovalka s širokimi pooblastili, je povedal njen odvetnik za Politico.

Ivanka, ki sicer v svetu mode posluje s svojo blagovno znamko, se bo tako pridružila svojemu možu Jaredu Kushnerju, ki že opravlja delo na položaju predsednikovega višjega svetovalca. Velik vpliv tega para na predsednika ZDA že poraja številna vprašanja o možnem konfliktu interesov. Prav tako pa tudi sproža polemike o nejasnih in zabrisanih mejah med politiko in poslovnimi dejavnostmi družine Trumpovih.

Že vse od predsednikove inavguracije januarja letos, smo Ivanko lahko videvali na srečanjih s svetovnimi voditelji v Washingtonu, vključno s kanadskim premierom Justinom Trudeaujem in nazadnje z nemško kanclerko Angelo Merkel.