Lepotno tekmovanje

Najlepša Gorenjka je Maja Zupan

tp
21. 3. 2017, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Finalni izbor za najlepšo Gorenjko se je odvijal v Rovih pod starim Kranjem, ki so bili zgrajeni med drugo svetovno vojno in so dolgi 1300 metrov.

Grega Eržen
Miss Slovenije za Miss sveta 2016 Maja Taradi in Miss Gorenjske za Miss Slovenije 2017 Maja Zupan

Za naziv Miss Gorenjske za Miss Slovenije 2017 se je potegovalo deset deklet. Finalistke so se predstavile v izhodih, ki so bili tematsko in zgodovinsko obarvani in so udeležence prireditve popeljali iz pozno rimskega časa v čas druge svetovne vojne ter sedanji čas.
Naslov najlepše je osvojila Maja Zupan, naziv prve spremljevalke si je prislužila Lara Stenovec, s titulo druge spremljevalke pa sta se okitili kar dve dekleti: Katja Gabrovec in Monika Pfajfar. Dobili smo tudi Miss fotogeničnosti. To je postala Špela Budič.
Prireditev je vodila Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy, s svojimi nastopi pa so jo popestrili Mistermarsh - Martin Štibernik, ki je ob spremljavi dveh kitar zapel dve pesmi z albuma Altamira, Leia – 16-letna pevka iz Kranja, ki se je prvič v živo predstavila s svojo prvo pesmijo Ritm v Srce, in Jaydance studio, ki je izvedel plesno točko pod taktirko Jerneja Šerjaka.
Naslednji predizbor za najlepšo Slovenko se bo odvil na Primorskem, in sicer 23. aprila v Marini Portorož, Miss Slovenije pa bomo dobili septembra v Ljubljani.