90-letni morilec

Branko do smrti potolkel znanca

uk
21. 3. 2017, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policija je aretirala Branka (90), ki je umoril svojega 48 let mlajšega prijatelja Safeta F. iz Mošorina v Srbiji.

Profimedia
Ko je Branko videl, da je šel predaleč, je poklical reševalce, a je bilo za Safeta prepozno. Po informacijah policije je Branko prijatelja tolkel po glavi z leseno palico.

Ubil ga je z leseno palico

Branka je policija že aretirala in je trenutno v priporu. Vse podrobnosti zločina sicer niso znane, saj preiskava še poteka. Je pa policija potrdila, da je Branko Safeta do smrti pretepel z leseno palico.

Umor

Safet naj bi prišel v Brankovo stanovanje 8. marca okoli osme ure zvečer. Bil naj bi precej pijan in med moškima je prišlo do prepira. Branko je nato pograbil palico in začel po glavi tolči skoraj petdeset let mlajšega prijatelja. Safet naj bi bil sicer brezdomec, ki je večkrat prišel na obisk k svojemu prijatelju. Tožilstvo je prepričano, da Branko svojega prijatelja ni želel ubiti in je prepir pač ušel izpod kontrole. Ko je videl, da je njegov prijatelj v težavah, je Branko takoj poklical reševalce, ki so hudo poškodovanega prepeljali v bolnišnico. Safet pa je po osmih dneh kljub trudu zdravnikov umrl.

Pričevanja

Sokrajani v Mošorinu so še vedno pretreseni zaradi dogodka. Popolnoma so šokirani nad dejstvom, da je 90-letnik, ki ni bil nikoli nasilen, tako izgubil živce. Neverjetno je tudi to, da ga precej mlajša žrtev ni uspela obvladati. »Ne vemo, kaj točno se je zgodilo tisti večer,« je povedal sosed, ki ni želel biti imenovan. »Vemo, da Branko ni nasilen človek, in tudi Safet je bil nekonfliktna oseba,« je dodal. Tudi policijski viri za zdaj ne želijo razkriti, zakaj sta se moška sprla, srbski mediji pa ugibajo, da naj bi šlo za popolnoma neumno in nepomembno stvar.

Alkohol

Kot se pogosto zgodi, je bil tudi v tem primeru prisoten alkohol. Safet naj bi bil večkrat pijan, a naj ne bi bil nasilen alkoholik. Večkrat naj bi ljudem dejal, da je bolan, a nihče ni vedel, kaj mu je pravzaprav bilo. Prejemal je socialno pomoč, pomagala pa mu je tudi njegova sestra, ki naj bi plačevala za njegovo stanovanje. Živel naj bi s še eno žensko, ki pa ima po pripovedi njegovih sosedov duševne težave. »Celo letošnjo zimo je preživel na ulici. Tu in tam se je pogrel v kakšni trgovini ali kavarni. Delavke so mu večkrat skuhale kavo, nekateri so mu dali kakšen kovanec ali mu kupili cigarete,« je povedal eden od Safetovih prijateljev. Ljudje pa tudi o njegovem morilcu nimajo povedati nič slabega. »Nikoli ni povzročal nobenih težav, vedno je bil do vseh prijazen,« je dejal njegov sosed. Dodal je, da nima otrok, saj se ni nikoli poročil. Verjetno bo nadaljnja preiskava pokazala, kaj točno se je zgodilo usodnega večera in predvsem zakaj sta se moška sprla, da je prišlo do takšne tragedije.