V bližini Louvra

Skoraj gotovo teroristični napad - vihtel mačeto in vzklikal "Alah je velik"

J.P.
3. 2. 2017, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Iz francoske prestolnice prihaja vest, da naj bi vojak v bližini Louvra ustrelil moškega, ki je skušal v muzejski kompleks vstopiti s kovčkom. Pozneje se je izkazalo, da nosil dve torbi.

Reuters
Incident naj bi se zgodil v bližini nakupovalnega središča Carrousel du Louvre, ki je del muzejskega kompleksa.

Iz dela muzeja so že evakuirali vse obiskovalce in zaposlene. 

Incident naj bi se zgodil v bližini nakupovalnega središča Carrousel du Louvre, ki je del muzejskega kompleksa.

Reuters

V torbah niso našli eksplozivnih teles. Pri sebi je imel dve mačeti.

Prijeli še eno osebo

Poskus napada se je zgodil na stopnišču, ki vodi v nakupovalni center. Napadalec se je z mačeto v roki, kričeč grožnje in vzklikajoč "Alah je velik" pognal v skupino vojakov. Eden od vojakov je streljal. Po nekaterih poročilih v obe nogi, da bi ga onemogočil, po drugih naj bi bil moški huje ranjen. MailOnline poroča, da je bil petkrat ustreljen v trebuh, a da je zaenkrat še živ, v kritičnem stanju. Enega vojaka je lažje ranil (vojak, ki je streljal, ni bil ranjen). Francoski premier Bernard Cazeneuve je dogodek označil za napad teroristične narave. Identiteta in poreklo napadalca še nista znana.

Na kraju dogajanja so prijeli še eno osebo, ki naj bi se sumljivo vedla. Policisti so izpraznili tudi okoliške ulice in bližnjo postajo podzemne železnice. Na kraju so tudi bombni tehniki.

Pariški muzej Louvre, ki so ga zaprli po današnjem napadu na vojake pred muzejskim kompleksom, bo v soboto znova odprl vrata, je danes na novinarski konferenci napovedala francoska ministrica za kulturo Audrey Azoulay.

Kot je sporočila policija, je bilo v času napada v muzeju 250 ljudi, ki so jih odpeljali na varno. Iz Louvra jih bodo spuščali v manjših skupinah.

Francosko notranje ministrstvo je potrdilo, da je bil v incidentu udeležen le en napadalec. Po incidentu so poleg muzeja zaprli tudi bližnje ceste in postaje podzemne železnice.

Xinhua/STA
Eden od vojakov je napadalca na stopnišču ustrelil.