Bojkot

Ivanka je stopila v Melaniine čevlje in izgubila svoje

T.L.
3. 2. 2017, 10.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Obutev, podpisana z njenim imenom, izginja iz ponudbe večje ameriške trgovske verige.

Profimedia
Ivanka je ob odsotni Melanii prevzela vlogo prve dame in predsedniškega očeta spremlja na dogodkih.

"Odpuščena si," bi najverjetneje nekdaj v svojem resničnostnem šovu Donald Trump zabrusil hčerki Ivanki Trump ob naslednji novici: trgovska veriga z več kot 100-letno tradicijo, Nordstrom Inc., se je odločila, da ne bo več ponujala obutve, pod katero se podpisuje Ivanka Trump, poroča Bloomberg.

Znano je, da se pod Ivankino blagovno znamko prodajajo različni modni izdelki: obutev, torbice, oblačila in nakit. Že med predsedniško kampanjo in po zmagi njenega očeta na volitvah, so se pojavili pozivi k bojkotu izdelkov blagovnih znamk pod katere je podpisana.  No, bojkot je sicer širši, in zajema tudi posle njenega očeta Donalda.

Trgovska veriga Nordstrom pa se je odločila, da čevljev s podpisom Trumpove hčerke ne bo več prodajala. Na njihovi spletni strani je mogoče danes najti le štiri modele "Ivankinih" čevljev. Odgovorni za odnose z javnostmi pri omenjenem trgovcu so sporočili, da odločitve sprejemajo gleda na rezultate uspešnosti. Glede na uspešnost znamke pa so se odločili, da v tej sezoni obutve z Ivankinim imenom ne bodo kupili. Sicer trgovska veriga strankam ponuja izdelke tisoče blagovnih znamk, vsako leto pa na podlagi uspešnosti prodaje iz ponudbe izločijo okoli 10 odstotkov znamk.

Tiskovni predstavnik Ivankine znamke je sicer zanikal navedbe trgovca, da niso kupili oblačil za prihajajočo sezono.

Trump grabi ženske za intimne dele, one pa svoje denarnice

Ivankina blagovna znamka se je znašla na udaru po objavi posnetka, na katerem se Trump hvalisa, kako lahko - ker je pač uspešen in slaven - zagrabi katerokoli žensko za njene intimne predele. Hvalisanje Trumpovih podvigov je na družbenih medijih spremljala oznaka #GrabThemByThePussy, kmalu pa se je rodilo gibanje #GrabYourWallet. Češ, ogabnega početja zdaj izvoljenega predsednika očitno ni mogoče preprečiti, lahko pa vsi, ki se ne strinjajo z njegovo politiko in odnosom do žensk, otežijo življenje Trumpovih s tem, da bojkotirajo trgovine, ponudbe in sploh vse posle, iz katerih se denar steka na račun Trumpovih. In jim s tem morda zadajo manjši finančni udarec.

Spletna stran Racked, ki vsebinsko spremlja področje mode, je v četrtek poročala da so začeli izdelki Ivanke Trump izginjati s spletne strani trgovske verige. Nordstrom je bil sicer eden od prvih trgovcev, ki je leta 2011 sklenil partnerstvo z Ivanko v prodaji obutvene linije, ki jo ponuja Marc Fisher Footwear. Ivanka Trump namreč dovoljuje uporabo svojega imena različnim blagovnim znamkam, ki proizvajajo različne modne izdelke, in eno od sodelovanj je sklenila tudi z Marcom Fisherjem