Ukinjen

Ostali so brez vsega, duhovnik pa o Božji kazni

T.L./STA
5. 11. 2016, 12.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Vatikan obsodil besede duhovnika, da so potresi Božja kazen za izvirni greh, lahko pa so tudi kazen zaradi zakonov, ki so v nasprotju s pogledi Cerkve na družino, zakon in spolnost.

Reuters
Vatikan obsodil besede duhovnika.

Vatikan je danes za žaljive in škandalozne označil besede enega od duhovnikov, da so potresi v Italiji "Božja kazen" za legalizacijo istospolnih partnerstev.

Med kontaktno oddajo na konservativnem katoliškem Radiu Maria je italijanski duhovnik Giovanni Cavalcoli v četrtek dejal, da so naravne katastrofe "Božja kazen za izvirni greh". Lahko pa so tudi kazen zaradi zakonov, ki so v nasprotju s pogledi Cerkve na družino, zakon in spolnost, je dodal.

Visoki vatikanski uradnik, nadškof Angelo Becciu je duhovnikove besede označil za "predkrščanske". Dodal je, da so "v nasprotju s podobo Boga, ki nam jo je dal Kristus" in "usmiljenjem Marije Device". "Naj nam žrtve potresa oprostijo, papeževa solidarnost je z njimi," je povedal.

Radijska postaja se je na svoji spletni strani opravičila in distancirala od duhovnikovih besed, ki so v nasprotju s katoliškim sporočilom usmiljenja in "pastoralnimi dejanji papeža Frančiška". Cavalcolijevo oddajo pa so začasno ukinili, so še zapisali.

Italija je sicer zakon o priznanju istospolnih partnerstev kot ena od zadnjih zahodnoevropskih držav uvedla konec julija. Od tedaj se število registriranih istospolnih parov povečuje, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.