Zamudnik

VIDEO: Potnik po pisti lovil zamujeno letalo

M.K./STA
11. 8. 2016, 12.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Španiji je potnik, ki je mislil, da je zamudil letalo, stekel na vzletno stezo in tam nekaj časa sledil plovilu, ki je bilo že v fazi vzletanja. Nenavaden incident se je pripetil prejšnji teden na madridskem letališču Barajas.

You Tube screenshot

Na video posnetku, ki so ga objavili španski mediji, je videti, kako je potnik prišel do mostu do letala, ko se je to že odpravilo na pot. Moški je zatem glede na posnetek skupaj z ročno prtljago skočil na pisto, nato na kratko spregovoril z uslužbencem letališča, zatem pa stekel v smeri letala, dokler ga niso ustavili.

Na video posnetku pa ni videti tega, da je moški lovil napačno letalo. Vkrcanje na njegovo letalo, namenjeno na kanarski otok Gran Canaria, je bilo namreč še v teku. In tekaču ga je na koncu uspelo še ujeti, so ga pa na letališču Las Palmas pričakali policisti.

Policija je uvedla preiskavo incidenta. Po ocenah španskih medijev moškemu zaradi kršenja pravil o letalski varnosti grozi denarna kazen v višini vrtoglavih 45.000 evrov. Ob vsem skupaj pa ni jasno, kako mu je ob že zaprtem izhodu sploh uspelo doseči vzletno stezo.