Svet

V medverskem sporu med migranti v morju pristalo 12 ljudi

sta/mv
16. 4. 2015, 19.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Italijanska policija je aretirala 15 afriških migrantov, ki so po navedbah očividcev v sporu med muslimani in kristjani, ki je izbruhnil na čolnu s prebežniki, namenjenem v Italijo, v morje pometali 12 ljudi. Ti so nato najverjetneje utonili v Sredozemlju, poročajo tuje tiskovne agencije.

reuters

Kot je danes še sporočila policija v Palermu, so bile žrtve kristjani, napadalci pa muslimani. Napadalce so ob prihodu v Palermo aretirali zaradi večkratnega umora iz verskega sovraštva. Gre za državljane Slonokoščene obale, Malija in Senegala.

Incident se je zgodil v morju v Sicilski ožini med Tunizijo in Italijo na prenatrpanem gumijastem čolnu, na katerem je bilo okoli sto ljudi. Po navedbah prič iz Nigerije in Gane, ki so preživele tragedijo, je skupina muslimanov grozila Gancem in Nigerijcem, ki so se opredelili za kristjane, nato pa je med njimi izbruhnil pretep.

Muslimani so grožnje uresničili in s čolna v morje vrgli 12 ljudi, ki so najverjetneje utonili. Med njimi naj bi bil po navedbah prič tudi en mladoletnik.

Čoln z migranti je nato skupaj s še dvema drugima ploviloma v Sredozemlju rešila italijanska mornarica, begunci pa so v Palermo prispeli v sredo. V zadnjih petih dneh je v Italijo iz Libije priplulo okoli 10.000 priseljencev, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.