Svet

Islamska država usmrtila 67 pripadnikov iraškega provladnega plemena

STA/J.P.
2. 11. 2014, 11.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Džihadisti Islamske države so usmrtili 67 pripadnikov provladnega sunitskega plemena v provinci Anbar na zahodu Iraka, je danes sporočilo vodstvo plemena. Gre za najnovejši množičen poboj s strani Islamske države, ki se srdito spopada z vladnimi silami in zmernimi suniti v Anbarju.

"Islamska država je v soboto zvečer ubila 67 pripadnikov plemena al-Bu Nimr, med njimi so bili tudi otroci in ženske," je vodilni član plemena Naim al Kaud povedal za iraški spletni portal Alsumaria News.

Džihadiste so v zadnjih dneh obtožili, da so izvedli več usmrtitev pripadnikov plemena al-Bu Nimr.

Ob tem je dodal, da so bili usmrčeni del skupine 200 plemenskih ujetnikov, ki so jih džihadisti zadrževali v kraju severno od mesta Anbar. Kaud je opozoril, da tudi preostalim grozi smrt.

Borci Islamske države so v zadnjih tednih v Anbarju precej napredovali in bi lahko kmalu prevzeli popoln nadzor nad pretežno sunitsko provinco, ki se razteza od sirske meje pa vse do obronkov Bagdada. Džihadiste so v zadnjih dneh obtožili, da so izvedli več usmrtitev pripadnikov plemena al-Bu Nimr, ki se bori na strani vladnih sil, poroča nemška tiskovna agencija dpa.