Svet

Ženo je ustrelil v usta

S.R.
11. 5. 2013, 12.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

28-letna Brazilka je imela veliko srečo v nesreči in je preživela nemogoče. Mož jo je s harpuno namreč ponesreči ustrelil v usta.

Newser
Puščica jo je zadela v usta.

Incident se je sicer zgodil že v ponedeljek, 6. maja, v obalnem mestu Arraial do Cabo, okoli 150 kilometrov od 150 kilometrov oddaljenem od Ria. Nevrokirurg Allan da Costa, je po nesreči medijem povedal, de je bila 28-letna Elisangela Borborema Rosa dobesedno centimeter oddaljena od smrti. Če bi se harpuna zarila centimeter globlje, bi bila Elisangela najverjetneje paralizirana. Poleg tega je bila puščica le centimeter oddaljena od arterije, ki dovaja kri možganom. V kolikor bi puščica zadela to arterijo, bi nesrečna Brazilka umrla.

A puščica se je zarila v njena usta na mesto, kjer ni povzročila trajne škode. Z nujno operacijo so kirurgi Elisangeli namreč odstranili puščico, 28-letnica pa naj bi si popolnoma opomogla. Elisangelin mož naj bi sicer čistil harpuno, ko se je le ta po nesreči sprožila in njegovo ženo zadela v usta. Mož naj bi harpuno sicer čistil  dnevni sobi, ELisangela pa je bila v trenutku, ko jo je zadela puščica v kuhinji.

Puščica jo je kot omenjeno zadela v usta in se zagozdila v hrbtenici, a na srečo ni povzročila nobene hujše škode. Po kratkem pregledu v lokalni bolnišnici so jo takoj odpeljali v regijsko bolnišnico, kjer je posebna ekipa kirurgov odstranila puščico. Dr. Costa je po incidentu izjavil, da česa takega še ni videl. Dodal pa je še, da je imela Elisangela izjemno srečo. Le centimeter globlje ali vstran in strel bi bil smrtonosen. Kljub temu, da vse kaže, da je šlo za nesrečo namerava policija Elisangelo po okrevanju vseeno zaslišati. 

Newser
28-letna Elisangela je imela izjemno srečo.