Dobrodelni koncert

Starša odločena, da bo Alina čim bolj samostojna

J.A., Dolenjski list
24. 1. 2018, 06.50
Deli članek:

Sokrajani so priskočili na pomoč mali Alini Krajnčič, ki je ob rojstvu utrpela hude poškodbe možganov. Pripravili so dobrodelni koncert, ki bo že čez nekaj tednov.

Janja Ambrožič
Družina Krajnčič upa, da bo Alina že čez en mesec prvič operirana v Srbiji.
Če želite pomagati, lahko denar nakažete na račun Območnega združenja Rdečega križa Brežice, Trg Jožeta Toporišiča 2, Brežice, odprt pri NLB, d. d., številka SI56 0237 3001 0819 504, sklic SI00 76015. 

Sedemmesečna Alina Krajnčič iz Globokega v brežiški občini je ob porodu utrpela hudo hipoksijo (pomanjkanje kisika), kar je povzročilo možganske poškodbe, pozneje pa so se ji pojavili tudi epileptični napadi. Starša Anita in Matej Krajnčič sta odločena, da ne bosta sedela križem rok, njun dolgoročni cilj pa je, da bo Alina čim bolj samostojna. Svoji hčerki želita omogočiti aplikacijo matičnih celic in hiperbaričnega kisika, fizioterapije in fizikalne terapije, osteopatijo in druge terapije, ki se bodo izkazale za učinkovite.

Pomoč sokrajanov

A vsega ne bosta zmogla sama, zato sta že konec leta širšo javnost prosila za pomoč. Del sredstev jima bo, kot kaže, uspelo zbrati na dobrodelnem koncertu, ki bo februarja. Krajani Globokega, Krajevna skupnost Globoko, društva in organizacije iz Globokega, osnovna šola, gospodarske družbe, samostojni podjetniki ter prijatelji so namreč stopili skupaj in pod okriljem Območnega združenja Rdečega križa Brežice, Krajevne organizacije RK Globoko, pristopili k organizaciji dobrodelnega koncerta z naslovom Dobrodelni koncert za Alino – Globoko. Koncert bo čez tri tedne, v nedeljo, 11. februarja, ob 17. uri v telovadnici pri OŠ Globoko.

Janja Ambrožič
Zbrani denar bo v celoti namenjen Alininemu zdravljenju

Glasbeniki za dober namen

Na njem bodo sodelovali naslednji izvajalci: Slovenski citrarski kvartet, Brežiški flosarji, Nika Čižmek, Ansambel Florjan, Mariachi Fiesta en Jalisco, Tanita Lipar, Ansambel Jerneja Kolarja, Peter Dirnbek, Ansambel Klapovuhi, Brigita Šuler, Skupina Gadi, Rebeka Dremelj, Kvartet plus, Nuša Derenda in Ansambel Slovenski zvoki. Vsi nastopajoči so se odrekli honorarju.

Janja Ambrožič
Vodilo Anite in Mateja je: dokler verjameš v čudeže, so ti mogoči, ko nehaš verjeti, prenehajo obstajati.

En dogodek, dva namena

»Izvedba dobrodelnega koncerta za zdravljenje deklice Aline Krajnčič iz Globokega ima dva namena: prvi je zbiranje finančnih sredstev s prostovoljnimi prispevki neposredno na prireditvi, drugi pa je zbiranje donatorskih sredstev gospodarskih družb, samostojnih podjetnikov, društev in posameznikov, ki jih lahko nakažejo na transakcijski račun Območnega združenja Rdečega križa Brežice, Trg Jožeta Toporišiča 2, Brežice, odprt pri NLB, d. d., številka SI56 0237 3001 0819 504, sklic SI00 76015,« je sporočil organizacijski odbor.