Eksplozija

Vzoren učenec v kuhinji izvajal kemijski poskus

L.T./Novice Svet24
23. 1. 2018, 20.40
Deli članek:

V eksploziji se je porušil zid.

twitter
Ostanki zidu zbrani pred vhodom v stanovanje, kjer je odjeknila eksplozija.

Splitski srednješolec je konec preteklega tedna v kuhinji svojih staršev izvajal kemijski poskus, ki ni šel po načrtih. Sledila je eksplozija, v kateri se je porušil zid, ki kuhinjo v stanovanju deli od dnevne sobe, v kateri so bili tedaj nesrečnikovi roditelji in dedek.

Vodja gasilske intervencije Duško Perišić: "Fant je bil v šoku, njegove oči so bile rdeče in del las ožgan." 

Mladenič je zaradi dogodka na obrazu utrpel blažje opekline, zato so ga z reševalnim vozilom prepeljali v splitsko bolnišnico. Njegovi starši in dedek niso bili poškodovani. Policisti so medijem pojasnili, da razen manjše materialne škode eksplozija ni pustila drugih posledic. Takoj po detonaciji so bili na kraj dogodka poklicani gasilci, ki so se odzvali na prijavo, da iz kleti stanovanja uhaja dim.

»Ko smo vstopili v stanovanje, je bilo vse polno dima. Videli smo tudi porušen pregradni zid. Fant je bil v šoku, njegove oči so bile rdeče in del las ožgan, zato smo takoj poklicali nujno pomoč. Stanovanje smo pregledali z eksplozimetrom, nakar smo ga izpraznili ljudi in prezračili. Poklicali smo tudi električarje, saj so v eksploziji nekateri električni vodi ostali pod napetostjo,« je za hrvaško tiskovno agencijo Hina povedal poveljnik intervencije Duško Perišić iz Javne gasilske enote mesta Split.