Prerazporeditev finančnih sredstev

Socialno ogroženim in zdravstvu bodo odrezali večji kos pogače

S.R./STA
20. 12. 2017, 07.00
Deli članek:

Vlada z dodatnim denarjem za socialno ogrožene in boljšo kakovost zdravstva .

Profimedia
Fotografija je simbolična

Vlada je na današnjih sejah vladnih odborov sprejela več sklepov o razporeditvi finančnih sredstev, ki jih bo namenila zdravstvenemu varstvu socialno ogroženih, skrajšanju čakalnih dob, varstvu duševno in telesno prizadetih, sanaciji Cankarjevega doma in plačilu koncesionarjev, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Iz splošne proračunske rezervacije bo vlada za varstvo duševno in telesno prizadetih namenila 10.117.990 evrov, znotraj finančnega načrta ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pa še 946.241 evrov, saj naj bi bila poraba večja od načrtovane.

Iz tekoče proračunske rezerve bo vlada zdravstvenemu varstvu socialno ogroženih namenila 1.878.736 evrov, medtem ko bo 846.392 in 482.772 evrov namenila zagotavljanju skrajšanja čakalnih dob v zdravstvu ter povečanju kakovosti zdravstvene obravnave.

Vlada je prav tako potrdila prerazporeditev pravic porabe na ministrstvu za okolje in prostor. Za zagotovilo plačila nujnih del koncesionarjev v mesecu decembru bo 1.717.690 evrov namenila Vodnogospodarski javni službi.

Za interventno sanacijo dela strehe Cankarjevega doma bodo namenili 10.698 evrov, še piše v sporočilu.